"Възраждане 2020" нахлу в българския футбол с бомбастична победа

Малките таланти на треньора Йордан Димитров разгромиха с 11:0 Ботев 57

"Възраждане 2020" нахлу в българския футбол с бомбастична победа

В исторически първи официален мач отборът на Възраждане 2020 записа бомбастична победа и даде сериозна заявка за присъствие на футболната карта при подрастващите. Малките таланти на треньора Йордан Димитров, родени през 2009 година, разгромиха с 11:0 Ботев 57 в първи мач от новото първенство на Футбол 9 в столицата.

Двубоят, който се игра при отлични условия на "Уинбет Арена", се превърна в истинска игра на котка и мишка. Направилият отлична селекция отбор на Възраждане 2020 вкара 11 гола, но вратарят на противника и малшансът не позволиха да се стигне до поне още толкова попадения. Новото попълнение от Левски Мартин Шопски даде начало на головата серия в 5-та минута, когато прати топката в мрежата с глава след ъглов удар. До края на първото полувреме резултатът набъбна на 4:0 след попадения на Огнян Николов, Мартин Люнчев и Георги Сапунджиев.

През втората част на терена настъпи истинско шоу, като почти всяка атака на Възраждане 2020 вещаеше голова опасност за Ботев 57. Вратарят на този отбор се превърна в истински кандидат за "Играч на мача", след като спаси над 10 удара. Все пак той капитулира 7 пъти и се стигна до 11:0 в полза на Възраждане 2020. Това стана след още две попадения на Георги Сапунджиев, с което той оформи хеттрика си, две на капитана Сава Фурнигов и по едно на Ясин Сали, Денислав Пейчев и Александър Върбанов.

Зрителите в "Уинбет Арена", сред които и братът на легендата Благо Георгиев отчетоха изключително атрактивната и тактически правилна игра на Възраждане 2020. Почеркът на един от най-перспективните ни треньори Йордан Димитров вече си личи ясно в стила на игра и това води до огромен оптимизъм сред феновете на отбора.

"Винаги е приятно да започнеш първенството с голяма победа и аз благодаря на всички деца за себераздаването и на родителите, които са неотлъчно до нас. Но не бива да се главозамайваме, предстои ни много работа. Важното е, че сме на прав път, отборът израства с всеки изминал ден и аз съм щастлив да бъда треньор на тези деца", заяви след мача треньорът Йордан Димитров.

Утре от 12,30 часа в залата на комплекс ДИТ в Драгалевци отборът на Възраждане 2020 (родени 2010 година) стартира участието си в новото първенство на Футбол 7 в столицата с мач срещу пернишкия Метал 2002. Този тим е сред водещите в столицата за тази възраст и родители и фенове очакват добро представяне. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки