ИНФАРКТНО! Юнайтед надви Брайтън в 100-тната минута с VAR дузпа (ВИДЕО)

"Чайките" удариха пет греди и бяха изравнили за 2:2 в 95-та минута, но загубиха в последната секунда

ИНФАРКТНО! Юнайтед надви Брайтън в 100-тната минута с VAR дузпа (ВИДЕО)

 Манчестър Юнайтед успя да стигне до победа като гост на Брайтън по възможно най-драматичния начин в 3-ия кръг от Висшата лига, като така записаха първи точки от новия сезон. „Чайките“ поведоха през първата част след гол на Нийл Мопе от дузпа (40), но само три по-късно Дънк си вкара автогол и върна гостите в мача. В 55-ата минута Маркъс Рашфорд даде преднина за тима на Оле Гунар Солскяер, която се задържа до изтичането на редовното време. В продължението драмата стана пълна. Соломон Марч изравни в 5-ата минута на добавеното време, но след още пет (90+10) Бруно Фернандеш донесе изстрадания успех за Юнайтед с гол от дузпа, която дойде след проверка с ВАР.

През първата част предимството на отбора на Греъм Потър беше отчетливо, като Леандро Трусар уцели в цели 2 случая страничния стълб на вратата на Давид Де Хеа, преди Бен Уайт да направи същото. Все пак в 40-та минута закономерно Брайтън поведе, след като Нийл Мопе реализира от бялата точка за 1:0.

Авансът издържа само 2 минути, преди Хари Магуайър да отбележи след страхотно центриране на Бруно Фернандеш от пряк свободен удар. Десет минути след рестарта на мача Маркъс Рашфорд беше точен след солова акция на контраатака и чудесен пас от страна отново на португалския плеймейкър.

През втората част доминацията на домакините продължи и логично в 95-та минута резултатът беше изравнен. След поредната постепенна атака Тарик Лампти намери непокрития на задната греда Соломон Марч, който от няколко метра нямаше как да сбърка за 2:2.

Драмата обаче тепърва предстоеше. След изпълнение на последващия ъглов удар, в последната възможна секунда на срещата, беше отсъдена дузпа за Юнайтед. Първоначално съдията Крис Кавана свири край на мача, но ВАР се намеси, за да може съдията да си промени решението и да отсъди 11-метров наказателен удар, отбелязан от Бруно Фернандеш.

Така Юнайтед записа първите си 3 точки през кампанията, докато Брайтън отново се представи страхотно, но остана с празни ръце и е с 3 пункта от 3 мача.

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки