Свитолина спечели титлата в Страсбург

На финала тя се справи с представителката на Казахстан Елена Рибакина

Свитолина спечели титлата в Страсбург

Елина Свитолина триумфира на турнира в Страсбург, след като на финала се справи с представителката на Казахстан Елена Рибакина след 6:4, 1:6, 6:2 за час и 53 минути игра. 

 
За втора поредна година представителка на Украйна печели турнира, след като през 2019 година това стори Даяна Ястремска. 
 
С успеха си Свитолина ще има общо 4960 точки за световната ранглиста, но няма да помръдне от петата позиция, която заема в момента. Това е нейната втора титла за тази календарна година, както и общо 15-а в нейната кариера от турнири на ниво WTA. 
 
В първия сет всичко се реши от един единствен пробив, който падна в петия гейм и с него Елина на практика успя да спечели частта и да вземе солиден аванс в мача. През останалото време двете си взимаха подаванията и сетът вървеше абсолютно равностойно. 
 
Вторият сет обаче се разви коренно различно и Рибаркина с лекота успя да го спечели след пробиви във втория и шестия гейм, както и спечелване на всяко едно от своите подавания. 
 
В третия сет обаче всичко се реши в полза на Свитолина, която проби в шестия гейм и осмия гейм, което и помогна да спечели и самия мач.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки