Беласица победи Ботев Ихтиман с 2:0 и се изравни по точки с Вихрен

Марти Таушанов и Димитър Стоев отбелязаха попаденията

Беласица победи Ботев Ихтиман с 2:0 и се изравни по точки с Вихрен

 Мачът от VІІІ кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Беласица и Ботев Ихтиман се игра при непрекъснат дъжд и силно наводнен терен. Доста енергия изразходваха футболистите на двата отбора, като много често топката се спираше в образуваните локви. В 4-та минута отбита топка от вратаря на гостите Никола Радев попадна у Живко Димитров, който я насочи директно , но кълбото излезе в аут. В 7-ма минута вратарят на гостите изпревари за миг Александър Смилков. Първото си сериозно положение гостите имаха в 20-та минута, когато Иван Зайков отдясно насочи топката към Георги Божилов, който от 22-23 метра обстрелва директно противниковата врата,но Захари Димитров бе на мястото си. Владимир Бахъров при следваща атака на Ботев опита отблизо да простреля вратаря на домакините, но и този път Захари Димитров не допусна изненада. В 28-ма минута след директен обстрел на Живко Димитров при сгъстената защита футболистите и феновете на Бела извикаха дузпа, но стоящия наблизо главен съдия Любослав Любомиров не видя такова нарушение и даде знак за продължаване на играта. Появиха се някои остри сблъсъци на трудния за игра терен и естествено нарушителите бяха декорирани в жълто от арбитъра. В 36-та минута Александър Смилков изведе Марти Таушанов пред наказателното поле на гостите, но защитникът Александър Горанов го пресрещна навреме. Поредна добра проява на Александър Смилков, пробивайки отляво защитата на Ботев , последва удобно центриране към Живко Димитров, който отклони посоката на кълбото, но Станислав Катранков го изби в корнер. Така без да бъде отбелязан гол в двете врати футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част на мача футболистите на домакините заиграха по-агресивно и с дълги подавания, което им донесе успех. В 50-та минута главният съдия Любослав Любомиров отсъди дузпа в полза на домакините, която Марти Таушанов превърна в гол за 1:0. Окрилени от попадението, домакините се нанесоха в половината на гостите и атаките се редяха една след друга. В 58-ма минута при бърза контраатака Димитър Стоев изпрати топката в мрежата на Никола Радев за 2:0. Напрежението на терена продължи. Много често за неправилни действия на терена главният арбитър показваше картони на нарушителите от двата отбора. В 75-та минута Симеон Бояджиев насочи топката към Атанас Карачоров пред наказателното поле на гостите, но бързоногият футболист се засуети и не успя да вкара гол. Атанас Карачоров по-късно извиси топката отдясно към Таушанов и Смилков, но Александър Горанов от гостите промени посоката й с глава. Богомил Христов и Владимир Бахъров изскочиха отблизо срещу вратаря на Беласица,но добрата намеса на Марин Георгиев и Захари Димитров бе причина резултата да бъде запазен. В добавеното време главният съдия показа втори жълт и червен картон на Аспарух Шамкалов от отбора на Беласица.

Така след далеч по-силна игра на домакините се стигна до спечелване на нови три точки и по този начин отборът на Беласица се изравни отново с отбора на Вихрен /завършил 0:0 срещу Гранит Владая/ и с по 20 точки делят първото място в таблицата.

Беласица: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Крум Николов, Аспарух Шамкалов, Димитър Стоев, Антон Костадинов, Симеон Бояджиев, Живко Димитров, Марти Таушанов Александър Смилков/Марин Георгиев, Иван Марчев, Венцислав Маламов, Божидар Янков/

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки