Милан победи без проблеми новак, но даде свидна жертва (СНИМКИ)

По същото време Наполи разпиля Дженоа с 6:0

Милан победи без проблеми новак, но даде свидна жертва (СНИМКИ)

 Милан записа втората си поредна победа от началото на сезона в Серия А. "Росонерите" се наложиха с 2:0 над Кротоне, като попаденията реализираха Франк Кеси от дузпа и Брахим Диас. Миланският гранд игра без голямата си звезда Златан Ибрахимович. Благодарение на трите точки "червено-черните" вече имат 6 в актива си след 2 изиграни кръга и заемат второ място в класирането. Лидер е Наполи също с 6 точки.

Двубоят започна по-добре за Милан, като още в началните минути с пропуски се отчетоха Хакан Чалханоглу и Брахим Диас. В средата на полувремето "росонерите" бяха много близо до гол. Симон Кяер с глава след центиране от корнер, но топката срещна напречната греда на Кротоне. В добавеното време на първото полувреме Милан най-накрая се разписа. Анте Ребич бе изведен много добре в наказателното поле на съперника, където бе фаулиран от Лука Мароне. Съдията веднага посочи бялата точка, а зад топката застана Франк Кеси, който с точен удар направи резултата 1:0.

В началото на второто полувреме Милан вкара втори гол. Футболист на Кротоне не успя да изчисти добре топката я подари на Брахим Диас, който с удар от границата на наказателното поле се разписа за 2:0. Това бе негово първо попадение с екипа на "росонерите". 

Maлко след това при бърза контраатака за гостите нападателят Анте Ребич падна тежко на терена и при опита си да се предпази, падна по неприятен начин върху лявата си ръка и в реално време се видя, че има изваждане на лакътната става. Той веднага беше прибран в съблекалнята, където ставата е била наместена, след което е отпътувал за местната болница. 

До края на срещата футболистите на двата тима си размениха по още няколко опасни положения, но до нов гол така и не се стигна.

По същото време на "Сан Паоло" Наполи се развихри и разби с 6:0 гостуващия Дженоа.

Наполи поведе с 1:0 още в 10-ата минута, когато Дрис Мертенс с чудесен пас подаде към Ървинг Лосано, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Федерико Маркети. Домакините продължиха да доминират. В 19-ата минута комбинацията между Мертенс и Лосано се повтори, но завършващият удар на мексиканеца този път не беше точен.

Пред Виктор Осимен се откри много добра възможност в 29-ата минута, но след удара му с глава топката премина над напречната греда.

Наполи поведе с 2:0 в 46-ата минута. Пиотър Жиелински направи добър пробив и подаде към Виктор Осимен, който след това върна към поляка, а той с премерен удар вкара топката за втори път във вратата на Маркети. Ървинг Лосано отправи опасен удар в 53-ата минута, но Маркети се намеси и изби в корнер.

Наполи нанесе своя трети удар в мача в 57-ата минута. Жиелински отне топката и подаде към Дрис Мертенс, а той с удар от границата на наказателното поле на Дженоа вкара топката във вратата на Маркети.

Наполи поведе с 4:0 в 65-ата минута. Мертенс пресече едно подаване, след което пусна перфектен извеждащ пас към Лосано, който бе сам срещу Маркети и вкара топката в долния му ляв ъгъл.

Наполи отбеляза пети гол в 69-ата минута. Хисай с едно докосване подаде към Елмас, който финтира двама играчи на Дженоа в наказателното поле на гостите, след което стреля, Маркети плонжира и докосна топката, но въпреки това тя влетя в долния му ляв ъгъл за 5:0.

Матео Политано вкара шестия гол във вратата на Маркети в 72-ата минута. С този успех Наполи събра актив от 6 точки и с голова разлика 8:0 оглавява временното класиране в Серия А. Дженоа има 3 точки.

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки