Милан победи без проблеми новак, но даде свидна жертва (СНИМКИ)

По същото време Наполи разпиля Дженоа с 6:0

Милан победи без проблеми новак, но даде свидна жертва (СНИМКИ)

 Милан записа втората си поредна победа от началото на сезона в Серия А. "Росонерите" се наложиха с 2:0 над Кротоне, като попаденията реализираха Франк Кеси от дузпа и Брахим Диас. Миланският гранд игра без голямата си звезда Златан Ибрахимович. Благодарение на трите точки "червено-черните" вече имат 6 в актива си след 2 изиграни кръга и заемат второ място в класирането. Лидер е Наполи също с 6 точки.

Двубоят започна по-добре за Милан, като още в началните минути с пропуски се отчетоха Хакан Чалханоглу и Брахим Диас. В средата на полувремето "росонерите" бяха много близо до гол. Симон Кяер с глава след центиране от корнер, но топката срещна напречната греда на Кротоне. В добавеното време на първото полувреме Милан най-накрая се разписа. Анте Ребич бе изведен много добре в наказателното поле на съперника, където бе фаулиран от Лука Мароне. Съдията веднага посочи бялата точка, а зад топката застана Франк Кеси, който с точен удар направи резултата 1:0.

В началото на второто полувреме Милан вкара втори гол. Футболист на Кротоне не успя да изчисти добре топката я подари на Брахим Диас, който с удар от границата на наказателното поле се разписа за 2:0. Това бе негово първо попадение с екипа на "росонерите". 

Maлко след това при бърза контраатака за гостите нападателят Анте Ребич падна тежко на терена и при опита си да се предпази, падна по неприятен начин върху лявата си ръка и в реално време се видя, че има изваждане на лакътната става. Той веднага беше прибран в съблекалнята, където ставата е била наместена, след което е отпътувал за местната болница. 

До края на срещата футболистите на двата тима си размениха по още няколко опасни положения, но до нов гол така и не се стигна.

По същото време на "Сан Паоло" Наполи се развихри и разби с 6:0 гостуващия Дженоа.

Наполи поведе с 1:0 още в 10-ата минута, когато Дрис Мертенс с чудесен пас подаде към Ървинг Лосано, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Федерико Маркети. Домакините продължиха да доминират. В 19-ата минута комбинацията между Мертенс и Лосано се повтори, но завършващият удар на мексиканеца този път не беше точен.

Пред Виктор Осимен се откри много добра възможност в 29-ата минута, но след удара му с глава топката премина над напречната греда.

Наполи поведе с 2:0 в 46-ата минута. Пиотър Жиелински направи добър пробив и подаде към Виктор Осимен, който след това върна към поляка, а той с премерен удар вкара топката за втори път във вратата на Маркети. Ървинг Лосано отправи опасен удар в 53-ата минута, но Маркети се намеси и изби в корнер.

Наполи нанесе своя трети удар в мача в 57-ата минута. Жиелински отне топката и подаде към Дрис Мертенс, а той с удар от границата на наказателното поле на Дженоа вкара топката във вратата на Маркети.

Наполи поведе с 4:0 в 65-ата минута. Мертенс пресече едно подаване, след което пусна перфектен извеждащ пас към Лосано, който бе сам срещу Маркети и вкара топката в долния му ляв ъгъл.

Наполи отбеляза пети гол в 69-ата минута. Хисай с едно докосване подаде към Елмас, който финтира двама играчи на Дженоа в наказателното поле на гостите, след което стреля, Маркети плонжира и докосна топката, но въпреки това тя влетя в долния му ляв ъгъл за 5:0.

Матео Политано вкара шестия гол във вратата на Маркети в 72-ата минута. С този успех Наполи събра актив от 6 точки и с голова разлика 8:0 оглавява временното класиране в Серия А. Дженоа има 3 точки.

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки