БЕЗ ГРЕШКА: Ливърпул сгази и Арсенал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Три от три за шампионите във Висшата лига, Диого Жота вкара дебютния си гол

БЕЗ ГРЕШКА: Ливърпул сгази и Арсенал! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул записа трета поредна победа от началото на сезона във Висшата лига. Шампионите сразиха с 3:1 Арсенал и вече 61 мача нямат загуба на "Анфийлд". Мане, Робертсън и Диого Жота вкараха за "червените". От столичани се разписа Лаказет. За Арсенал това бе първо поражение през новата кампания, след като тимът стартира с два успеха.
 
Ливърпул започна по-активно и успя да създаде няколко опасни положения вратата на "топчиите", като най-чистото от тях се откри пред Садио Мане, чийто удар обаче беше отразен от Бернд Лено. В средата на полувремето Александър-Арнолд засече отбита топка пред наказателното поле на Арсенал. Ударът му рикошира в тялото на Бейерин, а след това срещна напречния стълб. 
 
Изненадващо гостите първи стигнаха до попадение. В 25-ата минута груба грешка на Робертсън позволи на Лаказет да се разпише. Защитникът се опита да изчисти топката, но я прати топката на крака на Лазазет. Французинът също не успя да нанесе хубав удар, но това му помогна, тъй като заблуди Алисон и го прехвърли - 0:1.
 
 
Радостта на Арсенал обаче беше кратка. Не бяха измина и 180 секунди преди Ливърпул да изравни резултата. Фирмино успя да изведе Салах в наказателното поле. Последва удар от египтянина, Лено спаси, но при добавката Мане се разписа на празна врата - 1:1!
 
Отборът на Юрген Клоп стигна до пълен обрат в 34-ата минута, а Робъртсън се реваншира за грешката си. След центриране на Александър-Арнолд топката стигна до колегата му и той технично я вдигна над Лено за 2:1.
 
 
След почивката Арсенал имаше своите шансове. В 59-ата минута Лаказет беше изведен зад защитата на шампионите, но Алисон излезе и блокира удара му. Освен това страничният съдия беше вдигнал флага за засада. Малко след това отново Лаказет се озова в чиста позиция и трябваше само да преодолее Алисон. Вратарят обаче отново спечели задочния двубой с нападателя. 
 
Отговорът на Ливърпул бе блестяща комбинация, която завърши с удар на Мане покрай вратата. Десетина минути преди края на редовното време новото попълнение на Ливърпул Диого Жота реши да пробва късмета си с изстрел извън наказателното поле, но не успя да уцели вратата. Той получи нов шанс на много по-добра позиция, но би във външната част на мрежата! Малко след това Жота не се разбра със Салах и Ливърпул изпусна нова златна възможност.
 
В 88-ата минута логичното се случи и Жота отбеляза дебютното си попадение за "червените" от много по-трудна позиция. Топката не беше изчистена добре от защитата на Арсенал и нападателят вкара от границата на наказателното поле, намирайки долния ляв ъгъл.
 
 
 
ЛИВЪРПУЛ - АРСЕНАЛ 3:1
0:1 Лаказет (25)
1:1 Мане (28) 
2:1 Робертсън (34)
3:1 Диого Жота (88)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисън, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино
 
АРСЕНАЛ: Лено, Холдинг, Давид Луис, Тиърни, Бейерин, Елени, Джака, Майтланд-Найлс, Вилиан, Лаказет, Обамеянг
Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки