СЛЕД 25 ГОДИНИ: Ференцварош отново влезе в групите на Шампионска лига (РЕПОРТАЖИ)

Олимпиакос не допусна изненада в Кипър, Динамо (Киев) разби Гент

СЛЕД 25 ГОДИНИ: Ференцварош отново влезе в групите на Шампионска лига (РЕПОРТАЖИ)

Ференцварош се класира за груповата фаза на Шампионската лига след 25-годишно прекъсване. Унгарците удържаха 0:0 в реванша с Молде от плейофния кръг на надпреварата. Първата среща в Норвегия завърши наравно - 3:3 и благодарение на правилото за гол на чужд терен домакинитев днешния мач продължават напред.

 
През първата част положенията пред двете врати бяха сравнително малко. Олександър Зубков отправи далечен удар в 12-ата имнута, но не затрудни вратаря на Молде. В 40-ата гостите отговориха с опасен, но негочен изстрел на Магнус Волф Ейкрем.
 
Скандинавците се нуждаеха от победата и увеличиха натиска през второто полувреме. В 76-ата минута Хестад направи фрапантен  пропуск, след като остана очи в очи с вратаря. След това и Бриндхалдсен имаше прекрасен шанс в 87-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата.
 
В добавеното време домакините успяха да отбележат гол чрез Узуни, но той не бе зачетен заради засада.
 
Олимпиакос не допусна изненада срещу Омония. Гръцкият гранд направи 0:0 в Кипър, но бе спечелил първия мач на свой терен с 2:0 и продължава напред.
 
Четири години след последното си участие в груповата фаза на Шампионската лига, Динамо (Киев) отново е сред най-добрите на Стария континент. Тимът на Мирча Луческу записа нов успех срещу Гент в плейофите - този път с 3:0, и, след 2:1 в първия двубой, елиминира белгийците с общ резултат 5:1.
 
В Киев домакините откриха резултата още в 9-ата минута с красив гол на Виталий Буялски, а в 36-ата Карлос Де Пена бе точен от дузпа за 2:0. Само 4 минути след почивката Херсон Родригес, също от наказателен удар, оформи класическата победа за Динамо.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Динамо (Киев) - Гент 3:0 (2:1 в първия мач)
1:0 Буялски (10)
2:0 Де Пеня (35-д)
3:0 Родригес (50-д)
 
Ференцварош - Молде 0:0 (3:3) 
 
Омония - Олимпиакос 0:0 (0:2)
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки