Байерн посяга към пети трофей

Борусия (Дортмунд) води в директните сблъсъци за Суперкупата

Байерн посяга към пети трофей
Големите съперници през последното тридесетилетие - Байерн и Борусия Дортмунд, излизат довечера от 21:30 часа (пряко по Евроспорт 2) на "Алианц Арена" в битка за Суперкупата на Германия.

Хегемонът от Мюнхен спечели всички възможни 4 отличия през 2020-а - титлата, Купата на Германия, Шампионската лига и Суперкупата на Европа, като със сигурност ще гони с всички сили пети трофей. 

Баварците теоретично могат да приключат изключителната за тях година и с 6 трофея, ако спечелят предстоящото световно клубно първенство в Катар, за което обаче все още няма определени дати.

Борусия Дортмунд, който ликува за последно миналия август именно срещу Байерн (2:0), няма как да се даде без бой. Още повече че този сблъсък е най-често играният в спора за Суперкупата на Германия - довечера ще е осмият! 

В тази връзка и нещо любопитно - Байерн, който държи всички рекорди по спечелени отличия в страната -30 титли, 20 национални купи, 7 Суперкупи и 6 Купи на лигата, е с отрицателен баланс за този трофей срещу жълто-черните. Дортмундци са с 4 срещу 2 победи, баварците имат и успех след изпълнения на дузпи.

Общинският щаб за извънредни събития (БАЕ) под ръководството на кмета Дитер Райтер взе решение мачът на "Алианц Арена" довечера да се проведе без публика. 

Служителите се позоваха на новите наредби, които се базират на броя на заразените с коронавирус на 100 000 души от населението в рамките на 7 дни. Според тях, ако цифрата е средно под 35, събитието може да се проведе при намалена бройка зрители, а именно - до 20% от капацитета на съоръжението. Но ако заразените са 35 и повече, не се допуска публика.

В края на миналата седмица броят на новоинфектираните в Мюнхен мина критичната предупредителна стойност. За последните 7 дни заразените достигнаха средно 50 на 100 000 души и Държавната служба за здраве и безопасност на храните обяви, че от четвъртък влизат в сила по-строгите правила срещу COVID-19 в столицата на Бавария.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки