Сензациите в пресата: ЦСКА прибира 10% при трансфер на Десподов

В Галатасарай решили за Стаси на събрание, Базел много искал Томи Юрич, Дерменджиев вика Йомов за Унгария и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА прибира 10% при трансфер на Десподов

Сензациите в пресата днес, сряда, 30.09.2020 година:

„Тема спорт“: ЦСКА прибира 10% при трансфер на Десподов

Освен от евентуалната продажба на Али Соу в ЦСКА могат да получат и друг трансферен приход. Става въпрос за процент при сделка с участието на футболист №1 на България за 2018-а Кирил Десподов. Настоящият клуб на крилото Каляри не дава индикации, че иска да го задържи в състава си, а италианските медии писаха, че старши треньорът Еузебио ди Франческо се оглежда за други офанзивни футболисти. Според информациите на Апенините Каляри се опитва да продаде Десподов за над 4 милиона евро, т.е. за сума, близка до тази, за която купиха българина от ЦСКА. Ако това стане факт, то червените ще приберат 400 000 евро, тъй като си запазиха 10% от бъдещ трансфер на национала.

„24 часа“: „Базел“ много искал Томи Юрич

„Базел“ много е искал да привлече нападателя Томи Юрич от „Люцерн“ преди 2 сезона, но той предпочел да остане в клуба си, съобщи швейцарският журналист Якоб Вебер за „24 часа“. След като приключи договора му австралийският национал се озова в ЦСКА, където обаче все още не може да се наложи като титуляр. Заради това точно името на Юрич привлича най-голям интерес сред медиите и феновете на „Базел“. Според Вебер изпускането на участие в групите на Лига Европа ще бъде доста фатално за швейцарския гранд, защото с достигането на 1/ 4-финал миналия сезон в тима са прибрали около 50 милиона евро. Сегашният собственик Бернхард Бургнер не обичал да влага свои пари и заради това бюджетът се свива. От 100 милиона евро през силните години на клуба за 2018 година той е паднал на 60 милиона, а за миналата се очаква още съкращение. Загубите за 2018 година са 20 милиона евро.

„Мач Телеграф“: В Галатасарай решили за Стаси на събрание

В Галатасарай са решили да привлекат Станислав Иванов след събрание. На него са присъствали Фатих Терим, помощниците му, скаути и анализатори, както и представители на ръководството. Те обсъдили всички плюсове и минуси на Иванов, след което в крайна сметка са стигнали до мнението, че си заслужава да вземат габровеца срещу 700 000 евро.
Това обяви журналистът от „Хюриет“ Али Начи Кючюк, който има реномето на Джанлука ди Марцио в югоизточната ни съседка. На „Герена“ обаче са категорични, че на този етап не е идвала оферта за крилото от гранда край Босфора. Стаси бе желан от друг турски отбор, но в момента нещата там са в застой.

„Тема спорт“: Дерменджиев вика Йомов за баража с Унгария

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев възнамерява да повика крилото на ЦСКА Георги Йомов за баража срещу Унгария на 8 октомври, разбра "Тема Спорт". Фланговият нападател на армейците е хванал окото на специалиста със силните си изяви в Първа лига и срещу БАТЕ и Б36, когато вкара гол, и е много вероятно да получи повиквателна. Голям шанс да попадне в номинацията за двубоя с маджарите след прекаран коронавирус има и за капитана Петър Занев, който вече е напълно възстановен и от понеделник тренира на 100%. Последният официален мач на Занев бе именно за националния тим в Лигата на нациите при 1:1 с Ейре. Тогава 34-годишният бранител получи контузия. Валентин Антов пък е твърде вероятно отново да бъде призован при младежите, на които предстоят ключово домакинство на Латвия (9.10) и гостуване на Полша (13.10). Всичко е въпрос на договорка между Дерменджиев и селекционера на младежите Александър Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки