Още една изненада при жените на Ролан Гарос

Добрите новини за Цвети Пиронкова продължават

Още една изненада при жените на Ролан Гарос

 Виктория Азаренка изненадващо отпадна още във втория кръг на Ролан Гарос след загуба в два сета (2-6; 2-6) от 161-вата в света Анна Каролина Шмьедлова. Мачът започна много добре за словашката тениситка, която спечели три от първите четири гейма в мача. Азаренка намали пасива си до 2-3, но след това Шмьедлова осъществи решаващ пробив и спечели три поредни гейма, като по този начин си осигури успеха в сета.

Вторият сет започна с гейм за Азаренка, но Шмьедлова изравни резултата. Финалистката от US Open отново излезе напред при 2-1, но добрите новини за нея в този мач приключиха дотук. В четвъртия гейм Шмьедлова спаси две поредни точки за пробив и отново изравни, а след това доминираше изцяло над двукратната шампионка от Australian Open.

Азаренка не приличаше на себе си, докато в хода на сета Шмьедлова ставаше все по-агресивна и уверена. Словачката направи невероятна серия от пет поредни спечелени гейма и така триумфира и във втория сет, осигурявайки си място в трети кръг за сметка на една от големите фаворитки в турнира.

Двукратната шампионка на Australian Open Азаренка беше потенциална съперничка на Пиронкова на 1/8-финалите. Шмиедлова пък ще играе в третия кръг с аржентинската квалификантка Надя Подорска (№131 в света), която пък елиминира от турнира поставената под №23 представителка на Казахстан Юлия Путинцева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки