ИЗВЪНРЕДНО: Левски получи оферта за Робърта

"Сините" са били офертирани от турски клуб

ИЗВЪНРЕДНО: Левски получи оферта за Робърта

 Левски е получил оферта за централия си нападател Найджъл Робърта. Тя обаче на този етап не удовлетворява ръководството на клуба. Причината е, че предложението за нидерландеца е за взимането му под наем до края на кампанията, като след това да има опция за откупуването на правата му. Сумата, която е предложена за привличането като преотстъпен за 1 година, е 250 000 евро.

Тя идва от турски клуб. От Левски обаче засега не бързат да я приемат. Шефовете на "сините" се надяват да пристигне по-добро предложение за 22-годишния стрелец, който през миналия сезон бе голмайстор на отбора.Интерес към Робърта имаше от Трабзонспор. Той няколко пъти е бил набюдаван от емисари на този клуб, но оферта липсваше. През този сезон нидрландецът има 4 шампионатни мача, като в тях не се разписа. Нападателят получи травма при домакинството на Царско село (0:1), която го извади от игра за месец. Робърта се завърна на терена в гостуването на Ботев (Пловдив) през уикенда, което бе загубено с 1:2. Той остана на игрището до 65-ата минута, когато бе заменен.

Левски се нуждае от свежи средства, които да бъдат набавени с продажба на играчи. От "Герена" признаха, че имат две предложения, които обсъждат. Това лято те трансферираха единствено капитана Иван Горанов, който премина в белгийския Шарльороа за 125 хиляди евро. До затварянето на пазара на 5 октомври вечерта Левски може да се раздели както с Робърта, така и с някой измежду Станислав Иванов, Стайн Спиерингс и Паулиньо.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки