Само коравият Дниамо (Брест) стои на пътя за Лудогорец към Лига Европа

Тази вечер един срещу друг излизат украинският и българският шампион

Само коравият Дниамо (Брест) стои на пътя за Лудогорец към Лига Европа

 Лудогорец гостува на Динамо (Брест) в плейофната фаза на Лига Европа и е фаворит за влизане в групите на турнира. "Орлите" започнаха сезона с амбицията да попаднат в Шампионската лига, но отпаднаха в квалификациите от датския Мидтиланд. После късметът беше на тяхна страна и тимът от Разград пропусна един кръг в Лига Европа, за да се включи директно в плейофите, където благодарение на добрия си коефициент изтегли напълно преодолим съперник.

Лудогорец безспорно разполага с по-класни футболисти и е логично да се очаква, че ще постигне своето при гостуването в Беларус. Скъпата селекция и авторитетът на треньора Павел Върба задължават родния шампион да преодолее Динамо и да си осигури европейски мачове през цялата есен. В Разград обаче трябва да имат едно наум, че противникът не е за подценяване. През миналия сезон отборът от Брест прекъсна хегемонията на БАТЕ Борисов в първенството на Беларус, а само преди няколко спечели дербито помежду им с 4:2 и показа, че е в добра форма преди сблъсъка с Лудогорец.Динамо (Брест) също игра в квалификациите на Шампионската лига, но беше елиминиран от Макаби (Тел Авив) след загуба с 0:1. Любопитното е, че единствения гол в мача вкара Дан Битон, който играе в Макаби под наем от Лудогорец.

Наставникът на домакините Сергей Ковалчук най-вероятно ще се спре на схемата 4-3-3, като в атака голямото име е Артьом Милевский. Бившата звезда на Динамо (Киев) можеше да направи голяма кариера в Западна Европа, но пропиля таланта си и не спира да пълно страниците на жълтите издания. Въпреки че вече е на 35, украинецът е много опасен в наказателното поле и разградчани трябва да внимават с него. В центъра на защитата прави впечатление присъствието на друг дългогодишен футболист на киевското Динамо - Йевхен Хачериди, а в средата на терена конците дърпа Сергей Кисляк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки