ФИФА препоръчва националните отбори да увеличат съставите си за Мондиал 2022

Централата издаде документ с предписания за реда на Световното първенство след две години

ФИФА препоръчва националните отбори да увеличат съставите си за Мондиал 2022

 Международната футболна централа (ФИФА) е изпратила писма до всички федерации преди квалификациите за Мондиал 2022 в Катар, в които препоръчва увеличаване на заявките за брой на играчите, съобщава бразилският сайт Globoesporte.

За отборите в мачове под егидата на ФИФА няма да има определен минимален брой играчи, необходими в заявката за дадена среща (УЕФА има изискване за 13 футболисти). Международната федерация препоръчва да бъдат взети достатъчен брой резерви, а списъкът на футболистите, налични за мача, да бъде увеличен.

Също така документът не посочва ограничения на зрителите на трибуните, но всички присъстващи на стадиона трябва да носят маски. Не се препоръчва присъствието на деца, които да връщат топката.

Препоръчва се футболистите да се настаняват в хотели, но в същото време посещаването на заведения за хранене ще бъде забранено. Отборите и съдиите трябва да пристигат на стадиона на интервали от 10 минути. Играчите от всeки отбор ще влизат на терена отделно. Маските, които носят футболистите и представителите на отбора не трябва да имат никакви символи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки