Арсенал пак излъга Ливърпул с дузпи и го изхвърли от Карабао Къп! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Двата отбора завършиха 0:0 в редовното време, а след това "артилеристите" бяха по-точни при наказателните удари

Арсенал пак излъга Ливърпул с дузпи и го изхвърли от Карабао Къп! (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Отборът на Арсенал спечели след изпъление на дузпи (5:4) срещу Ливърпул в осминафинален двубой на "Анфийлд" от Купата на Лигата. Двата тима не успяха да си отбележат гол в редовното време, а при 11-метровите наказателни удари Бернд Лено беше герой за своя тим, отразявайки цели две изпълнения на играчи на противниковия тим.

Двубоят започна в равностойно темпо, но първото наистина сериозно положение дойде в 6-та минута и беше за гостите. След хубаво изнасяне на крак Никола Пепе получи страхотен пас в дълбочина. Котдивоарският нападател намери Джо Уикол на дузпата, а той отклони още надясно за Еди Нкетия. Младият стрелец обаче се засуети и Адриан успя да избие.

Шест минути по-късно беше ред за отговор и за домакините. След корнер Диого Жота намери Марко Груич на точката за дузпата, но сърбинът не успя да уцели вратата. Двата тима продължиха да си разменят периоди на преса и притежание на топката, но чистите положения не бяха особено много.

В 29-та минута добре организирана многоходова атака на Ливърпул беше завършена с подаване към левия бек Джеймс Милнър, чийто центриране обаче беше безкрайно неточно. В 41-та минута Дани Себайос опита късмета си от над 25 метра, но топката мина встрани.

Буквално в последната минута на редовното време донесе и най-големият шанс за полувремето. След центриране на Неко Уилямс Диого Жота се оказа непокрит на задна греда, но ударът му беше спасен от Бернд Лено. При отбитата тпка пък, Такуми Минамино нацели горната греда.

В началото на втората част "мърсисайдци" притиснаха здраво Арсенал в половината на гостите. Марко Груич на два пъти тества рефлексите на Бернд Лено, като особено опасен беше изстрелът в 60-та минута.

Три минути по-късно сръбският халф отново беше в центъра на събитията. След центриране от ъглов удар той се извиси най-високо и насочи балонен удар към вратата на "артилеристите", но Лено за пореден път беше на ниво, за да избие със сетни сили.

Шест минути по-късно беше ред и на Адриан да се намеси след изпълнение на корнер и удар с глава на Роб Холдинг. В следващите минути нещата на терена продължиха да бъдат равностойни, като дузпите все повече приближаваха като възможност.

В последните минути на Бернд Лено отново трябваше да показва добър рефлекс, но в крайна сметка двете нули останаха и срещата трябваше да се реши с изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

При изпълнението на дузпите и двата тима вкараха 4 от първите 5, което означаваше, че двата тима започваха с внезапна смърт при наказателните удари. Хари Уилсън беше грешникът за "мърсисайдци", след като Бернд Лено с вещина отрази неговото изпълнение, а Джо Уилък донесе крайния успех с 5:4 при дузпите. 

Ливърпул - Арсенал 0:0 (4:5 след дузпи)

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки