ОБЗОР: Холанд поведе Борусия Д към разгром (РЕПОРТАЖИ)

Айнтрахт нанесе първа загуба на Хофенхайм, Байер Леверкузен отново не спечели, вижте резултатите от днешните мачове в Бундеслигата

ОБЗОР: Холанд поведе Борусия Д към разгром (РЕПОРТАЖИ)
Борусия (Дортмунд) разби с 4:0 над Фрайбург у дома в среща от третия кръг на германската Бундеслига. Ерлинг Холанд поведе "жълто-черните" къмуспеха с двете си попадения. По едно попадение добавиха Емре Джан и Феликс Паслак. 17-годишният Джовани Рейна пък се отличи с три голови паса.
 
През миналия уикенд “жълто-черните” бяха сразени от Аугсбург, а в сряда отстъпиха и на Байерн (Мюнхен) за Суперкупата на страната. Отборът обаче реагира според очакванията и не срещна никакви проблеми срещу Фрайбург. 
 
Холанд откри резултата след половин час игра с удар по земя. Две минути след почивката Рейна сложи топката на главата на Джан и той удвои. В 66-ата последва нов пас на американеца към Холанд, който отново не даде шанс на Флориан Мюлер - 3:0. Така норвежецът вече има 4 попадения в 3 срещи за тима в Бундеслигата. В добавеното време Холанд излезе сам срещу вратаря, но издържа на изкушението и подаде към свободния Паслак, който реализира за 4:0.
 
Айнтрахт (Франкфурт) нанесе първа загуба на Хофенхайм от началото на сезона, след като спечели с 2:1 като домакин. Това е пети пореден успех за “орлите” срещу този съперник.
 
В 18-ата минута Андрей Крамарич даде аванс на гостите. В 54-ата минута Бас Дост насочи топката към вратата, а Дайчи Камада дотича и я добута в мрежата. В 71-ата Дост се разписа и направи обрата пълен.
 
Байер (Леверкузен) отново не можа да спечели. Този път “аспирините” направиха 1:1 при визитата си на новака Щутгарт. Четвъртфиналистът от Лига Европа водеше до 76-ата минута и пропусна куп положения, заради и в крайна сметка съжаляваше.
 
РЕЗУЛТАТИ 
 
Айнтрахт - Хофенхайм 2:1
 
Щутгарт - Байер Леверкузен 1:1
Кьолн - Борусия М 1:3
Борусия Д - Фрайбург 4:0
 
Вердер - Арминия 1:0
 
 
От 19:30 ч
РБ Лайпциг - Шалке (ГЛЕДАЙ ТУК)
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки