НА "СТАМФОРД БРИДЖ": Челси се разправи с Кристъл Палас (ВИДЕО)

Бен Чилуел дебютира с гол, Жоржиньо вкара две дузпи

НА "СТАМФОРД БРИДЖ": Челси се разправи с Кристъл Палас (ВИДЕО)

Челси разби с 4:0 Кристъл Палас в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Бен Чилуел дебютира с гол за лондончани. Курт Зума и на пъти Жоржиньо също се разписаха за "сините" на "Стамфорд Бридж". Успехът е втори за Челси от началото на сезона. По този начин тимът се изкачи на четвъртото място в класирато преди изиграването на останалите мачове от кръга. Кристъл Палас е на осма позиция.

 
Мачът започна с натиск на домакините, но "сините" не успяваха да стигнат до добри положения. Центрираният им не носеха сериозна заплаха за вратата на съперника. В 14-ата минута Канте получи шанс да стреля, но неточно. Последваха удари на Тимо Вернер и Жоржиньо, но и те не дадоха резултат.
 
В 39-ата минута Ейбрахам бе изведен в наказателното поле, но топката бе трудна, а и Гуаита го затвори. В 42-ата Таунзънд центрира опасно и Сако засече с глава, но ударът му не намери целта. 
 
Пет минути след почивката падна и първото попадение за Челси. Сако не успя да изчисти топката, Аспиликуета подаде пред вратата, където тя бе отклонена към свободния Бен Чилуел, който вкара с мощен удар и ознаменува дебюта си в първенството с гол. 
 
 
В 59-ата минута Чилуел центрира отлично за Зума, който не бе точен. В 66-ата двамата повториха упражнението, като този път Зума не проупсна и вкара с глава. Десет след това Ейбрахам пропусна стреляйки неточно. Секунди по-късно нападателят беше фаулиран от Тайрик Мичъл в наказателното поле. Жоржиньо не сбърка от бялата точка и направи 3:0. 
 
Последва още една дузпа, след като Сако фаулира Хаверц. Тами Ейбрахам поиска да изпълни, но капитанът Аспиликуета взе топката и я даде на традиционния изпълнител и Жоржиньо оформи крайното 4:0. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки