Берое и Локо Пд с шанс да превземат върха

"Ще се получи здрав мач“, прогнозира Александър Томаш

Берое и Локо Пд с шанс да превземат върха

Днес в 19:30 часа Първа лига може да има нов лидер - Берое или Локомотив Пловдив.

На стадиона под Аязмото среща ще си дадат вторият и третият.

Лидерът Лудогорец в този кръг няма да играе, тъй като мачът му с Арда бе отложен. Така при успех на заралии или черно-белите някой от тях ще оглави класирането. Реми обаче ще остави статуквото непроменено.

Разградчани са първи с 16 точки, Локо е втори с 15, а Берое има 14. Смърфовете и старозагорци вече играха срещу Лудогорец, и двата тима гостуваха и се опънаха сериозно на шампиона.

Така че аргументи за атака на върха не липсват. В предишния кръг пловдивчани удариха ЦСКА, с което показаха, че втората им позиция е напълно заслужена. Заралии пък гостуват на "Армията" след паузата. Именно тези два мача ще дадат отговор могат ли да мечтаят за нещо повече от атака на призовата тройка.

И двата тима разполагат с добри офанзивни футболисти, което предполага атрактивен двубой. Берое е вкарал колкото Лудогорец - 17 гола, а смърфовете - 12.

Бившият старши треньор на старозагорци Александър Томаш обаче не очаква да има сериозно надиграване, а по-скоро дебнене от двамата треньори Димитър Димитров-Херо и Бруно Акрапович. А те умеят да го правят. Босненецът показа при успеха над ЦСКА, че умее да разгадава ходовете на съперника си. Тогава той напълно изолира Соу и Санкаре, а под Аязмото също има немалко качествени изпълнители.

"Ще се получи здрав мач. И двата отбора са в подем. Берое и Локомотив Пловдив влязоха доста добре в първенството. Очаквам оспорван двубой. Няма да има голямо надиграване. Една грешка ще реши срещата. И двата отбора показаха много добър футбол при гостуванията си на Лудогорец. Започнаха силно мачовете си в Разград и само фактът, че не вкараха положенията си, им попречи да вземат точки. Местата им в класирането - Локо втори, а Берое трети, са напълно заслужени и отговарят на показаното от началото на сезона. Демонстрират го с играта си, с увереността си. Даже с оглед отложения мач на Лудогорец с Арда някой от тях има възможност дори да излезе начело. Играят приятен футбол. За мен чисто игрово Берое и Локомотив Пловдив влязоха най-добре в първенството. Да, имат си своите слабости, но с времето ги преодоляват. Темата за много чужденци, които взеха в Берое, не искам да я коментирам", сподели Томаш пред "Тема Спорт".

За работата на наставника на Локо Бруно Акрапович, който наскоро ще навърши 3 години начело на тима, той заяви: "В България е успех за всеки един треньор, който съумее да се задържи начело на даден отбор година, година и нещо. Така че дори и да не броим трофеите му, Бруно Акрапович вече е успял треньор у нас. Кой друг в момента е с по-дълъг стаж от него. Бяха той и Загорчич. Колегата Акрапович е изградил балансиран състав, който ъпгрейдва правилно и е обигран", каза Томаш. Той напусна Берое преди година, като бе заменен от Димитър Димитров-Херо. За това има ли развитие около бъдещето му младият специалист бе лаконичен: "Има дим без огън. Нещо, което да заинтригува мен и екипа ми, засега няма".

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки