Берое и Локо Пд с шанс да превземат върха

"Ще се получи здрав мач“, прогнозира Александър Томаш

Берое и Локо Пд с шанс да превземат върха

Днес в 19:30 часа Първа лига може да има нов лидер - Берое или Локомотив Пловдив.

На стадиона под Аязмото среща ще си дадат вторият и третият.

Лидерът Лудогорец в този кръг няма да играе, тъй като мачът му с Арда бе отложен. Така при успех на заралии или черно-белите някой от тях ще оглави класирането. Реми обаче ще остави статуквото непроменено.

Разградчани са първи с 16 точки, Локо е втори с 15, а Берое има 14. Смърфовете и старозагорци вече играха срещу Лудогорец, и двата тима гостуваха и се опънаха сериозно на шампиона.

Така че аргументи за атака на върха не липсват. В предишния кръг пловдивчани удариха ЦСКА, с което показаха, че втората им позиция е напълно заслужена. Заралии пък гостуват на "Армията" след паузата. Именно тези два мача ще дадат отговор могат ли да мечтаят за нещо повече от атака на призовата тройка.

И двата тима разполагат с добри офанзивни футболисти, което предполага атрактивен двубой. Берое е вкарал колкото Лудогорец - 17 гола, а смърфовете - 12.

Бившият старши треньор на старозагорци Александър Томаш обаче не очаква да има сериозно надиграване, а по-скоро дебнене от двамата треньори Димитър Димитров-Херо и Бруно Акрапович. А те умеят да го правят. Босненецът показа при успеха над ЦСКА, че умее да разгадава ходовете на съперника си. Тогава той напълно изолира Соу и Санкаре, а под Аязмото също има немалко качествени изпълнители.

"Ще се получи здрав мач. И двата отбора са в подем. Берое и Локомотив Пловдив влязоха доста добре в първенството. Очаквам оспорван двубой. Няма да има голямо надиграване. Една грешка ще реши срещата. И двата отбора показаха много добър футбол при гостуванията си на Лудогорец. Започнаха силно мачовете си в Разград и само фактът, че не вкараха положенията си, им попречи да вземат точки. Местата им в класирането - Локо втори, а Берое трети, са напълно заслужени и отговарят на показаното от началото на сезона. Демонстрират го с играта си, с увереността си. Даже с оглед отложения мач на Лудогорец с Арда някой от тях има възможност дори да излезе начело. Играят приятен футбол. За мен чисто игрово Берое и Локомотив Пловдив влязоха най-добре в първенството. Да, имат си своите слабости, но с времето ги преодоляват. Темата за много чужденци, които взеха в Берое, не искам да я коментирам", сподели Томаш пред "Тема Спорт".

За работата на наставника на Локо Бруно Акрапович, който наскоро ще навърши 3 години начело на тима, той заяви: "В България е успех за всеки един треньор, който съумее да се задържи начело на даден отбор година, година и нещо. Така че дори и да не броим трофеите му, Бруно Акрапович вече е успял треньор у нас. Кой друг в момента е с по-дълъг стаж от него. Бяха той и Загорчич. Колегата Акрапович е изградил балансиран състав, който ъпгрейдва правилно и е обигран", каза Томаш. Той напусна Берое преди година, като бе заменен от Димитър Димитров-Херо. За това има ли развитие около бъдещето му младият специалист бе лаконичен: "Има дим без огън. Нещо, което да заинтригува мен и екипа ми, засега няма".

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки