Серия А потвърди: Ювентус – Наполи ще се играе

Гостите заплашени със служебна загуба

Серия А потвърди: Ювентус – Наполи ще се играе

Ръководството на Серия А публикува официално изявление, в което потвърждава, че дербито между Ювентус и Наполи от 3-ия кръг на италианския шампионат трябва да се изиграе по програма, което означава, че гостите ще загубят служебно, ако не присъстват на двубоя.

По програма мачът трябва да се проведе тази вечер от 21:45 часа.

Това означава, че до момента Наполи не е успя да докаже, че на отбора е забранено да пътува до Торино за срещата.

До този момент от Наполи не са публикували изявление, включително по отношение за внезапната промяна в техните планове за пътуването до Торино, тъй като трябва да летят в събота вечерта.

Съобщават се информации, че им е било забранено да напуснат Неапол от местния здравен орган, като в този случай това ще надделее над съществуващия протокол на Серия А.

Има опасения, че сред футболистите на тима ще излязат нови положителни тестове за коронавирус след зачестилите случаи на заболели в клубовете от елита. До момента в Наполи има два потвърдени случая на заразени - Пьотр Жиелински и Елиф Елмас.

Aгенция ANSA разкри, че разполага с копие от документа, изпратен от здравните власти в Неапол (ASL) до Наполи и той не съдържа изрична забрана за пътуване.

От клуба се изисква само да бъдат поставени в изолация хората, които са били в близък контакт с двамата заразени. Подобно нещо вече са направили в Ювентус, защото двама човека от щаба са дали положителни тестове.

От Ювентус декларираха, че ще излязат на терена.

Други отбори също са регистрирали положителни случаи за COVID-19, като Милан, Аталанта и Торино, но на нито един от тях не е било забранено да пътува или да участва в мачове.

Те просто отидоха в „балон“, за да ограничат риска от разпространение на вируса извън клуба и това не попречи на останалите, които са тествани отрицателно, да вземат участие в срещите от Серия А.

Протоколът също така гласи, че спортистите ще имат бързи тестове четири часа преди всеки мач и тези, които са отрицателни, могат да играят, а след това да се върнат в балона.

Протоколите от Серия А и УЕФА посочват, че докато един отбор има 13 играчи, включително поне един вратар, мачът може да се състои, пише dsport.

Мачът на Дженоа срещу Торино, който трябваше да се проведе в събота беше отложен, защото в състава на домакините има 22 случая на заразени с коронавирус, от които 17 са футболисти.

Наполи технически има време да пътува тази сутрин за Торино, за да може дербито срещу Ювентус да се състои тази вечер.

Ако Наполи не се появи, тогава Ювентус ще получи автоматично служебна победа с 3:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки