ЦСКА се върна към армейските традиции

Треньорският щаб трябва да извади отбора от опиянението и да го върне към реалността за мача на „Ивайло“

ЦСКА се върна към армейските традиции

ЦСКА демонстрира своята воля срещу Базел. Не беше въпрос на надхитря-не, а на налагане над съперника.

Червените изпитаха и трудни моменти - швейцарците поведоха в резултата, но ЦСКА бе безкомпромисен в нагласата и настройката, че на всяка цена трябва да постигне успех.

Особено след като видяха, че Базел е напълно преодолим. Един футболист определи промяната в двубоя -разбира се, не може победата да се припише изцяло на него, но все пак влизането на Тиаго се отрази по най-добрия начин. Силните му качества не са тайна и за хората в отбора, и за армейските привърженици.

Тиаго показа класа в играта си. Имаше известни проблеми заради контузия преди месец, но се вижда, че присъствието му е абсолютно необходимо.

Приятно беше да се види как ЦСКА отново доказа, че става опасен в последната третина на срещите. Вече реши доста от мачовете си в този период от 90-те минути, значи функционално е много добре. В процеса на играта е видно, че се получава напасване, утвърждаване на определени изпълнители, които все по-сериозно навлизат в тактическата постановка, а и като личности в тима. Има и проблеми, които не са от вчера в ЦСКА, но независимо от грешката преди дузпата има подобрение и при централните защитници.

Колективът в ЦСКА е ясно забележим. Вече има сериозни футболни личности, които дават цвета, нюанса в играта. Трябва да се спомене пак Тиаго, също Сан каре, Соу в предни позиции. Радващо е представянето на Йомов, който влезе с гръм и трясък в ЦСКА и извоюва безспорно мястото си в състава. Може да се добави и Кейта. Постепенно Антов и Матей също дават тон за активност и непримиримост, както и левият бек Мазику, който също е агресивен в организацията на играта. Тези компоненти дават общия стил и представата за колективност, а и за изпълнители, които индивидуално решават мачовете. Тиаго и Соу дърпат отбора, а и Санкаре се оформя като лидер - влиза в най-различни ситуации. Сенегалецът още не е стигнал тавана си.

Относно жребия - всички съперници реално са възможни и уязвими. Стига ЦСКА да продължи в този стил на развитие, няма сила, която да ги спре, но, разбира се, може и да загубят от всеки. Швейцарците вече ще имат едно на ум след плейофа. Нито Клуж може да уплаши ЦСКА, нито Йънг Бойс.

На лаврите на успеха от Базел червените сега ще мислят по-свободно и неангажирано, но като дойдат самите мачове, поведението им ще е съвсем друго.

Влизането в групите на ЛЕ не е вдигната летва, а просто връщане към добрите спомени, към традициите на клуба. ЦСКА има богата история, за да се приеме, че е постигнал нещо изключително. След 2-3 дни всичко ще си дойде на мястото и ще бъде възприет нормално успехът в плейофа.

Срещу Етър днес са важни две неща - възстановяването и да се отчете подемът и стремежът за излизане на болярите от кризата.

Сблъсъкът е гарантиран. В Етър не крият желанието си пред собствена публика да постигнат позитивен резултат.

В ЦСКА е проблем на спортно-техническия щаб да извади тима от състоянието на опиянение и да го върне към реалността. Много отбори минават през такива случаи на подем, успех, радост и после имат кратко време за пренастройване. Важни са мотивацията и нагласата към мача, за да си върнат успешно концентрацията за Първа лига.

Георги Василев за в-к „Тема спорт“

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки