ИСТОРИЧЕСКИ ШАМАР! Тотнъм унижи Манчестър Юнайтед с 6:1 насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" с рекордна загуба

ИСТОРИЧЕСКИ ШАМАР! Тотнъм унижи Манчестър Юнайтед с 6:1 насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тотнъм постигна най-изразителната си победа в исторически план на „Олд Трафорд“.

„Шпорите“ на Жозе Моуриньо се подиграха с Манчестър Юнайтед и спечелиха след обрат с гръмкото 6:1 визитата си от четвъртия кръг на английската Висша лига.

Това бе първи успех на Специалния над „червените дяволи“ след раздялата между двете страни, а след нея домакини останаха посрамени, с 3 точки от също толкова мача, докато лондончани вече имат 7 в своя актив.

С по два гола за Тотнъм се отличиха възстановеният Хюн-Мин Сон и головата машина Хари Кейн, докато по веднъж се разписаха Танги Ндомбеле и Серж Орие. 

Почетното попадение за домакините бе дело на Бруно Фернандеш, като те играха повече от час с човек по-малко заради червен картон на Антони Марсиал. 

Мачът в Манчестър започна вихрено и възпитаниците на Оле Гунар Солскяер получиха дузпа още в 29-ата секунда. Тогава Дейвинсон Санчес фаулира Антони Марсиал в наказателното поле и съдията посочи бялата точка.

Зад топката застана Бруно Фернандеш и в седми пореден мач се разписа от наказателен удар, за да открие резултата.

Това се случи във 2-ата минута, ала в 4-ата се стигна до комична поредица от грешки в защита на „червените дяволи“, от което се възползва Танги Ндомбеле и отблизо изравни за „шпорите“ – 1:1.

Едва три минути по-късно лондончани направиха обрата пълен. Хари Кейн бе фаулиран в половината на Юнайтед и изпълни бързо свободния удар, извеждайки Хюн-Мин Сон, който вкара второто попадение за Тотнъм в мача.

Това изнерви домакините и в 28-ата минута техният нападател Антони Марсиал се подаде на провокация от Ерик Ламела, което доведе до изгонването му.

Френският национал бе ударен леко в лицето при подреждане в наказателното поле за статично положение, но отвърна без топка и получи директен червен картон.

Почти веднага след това гостите нанесоха нов удар. След комбинация между Сон и Хари Кейн последният не остави шансове на Де Хеа с плътен удар, за да направи резултата 3:1 в полза на „шпорите“ в 31-ата минута. 

В 37-ата пък Серж Орие центрира по земя и Сон засече от малък ъгъл, за да промуши топката между краката на вратаря и така Юнайтед допусна 4 гола до почивката на „Олд Трафорд“ за първи път в английския елит от над 1000 мача. 

На почивката наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер опита да промени нещата с двойна смяна, пускайки на терена Фред и Скот Мактоминей, но скоро след началото на второто полувреме Тотнъм вкара пети гол.

Това се случи в 51-ата минута, когато лятното попълнение Пиер-Емил Хьойберг изведе хитро Серж Орие и той с изстрел по диагонала матира за пети път Де Хеа в срещата, за да даде аванс от 4 попадения на „шпорите“.

След това те намалиха оборотите, но в 71-ата минута можеха да отбележат и шести гол, ако Де Хеа не бе спасил силния удар на Кейн в долния ъгъл. 

В крайна сметка обаче това се случи само 8 минути по-късно, когато именно Кейн бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Пол Погба, за да оформи крайния резултат – 6:1.

Манчестър Юнайтед – Тотнъм 1:6

1:0 Бруно Фернандеш 2, дузпа
1:1 Ндомбеле 4
1:2 Хюн-Мин Сон 7
1:3 Хари Кейн 30
1:4 
Хюн-Мин Сон 37
1:5 Серж Орие 51
1:6 Хари Кейн 79, дузпа


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Ерик Баи, Шоу, Матич, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Марсиал;

ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Дайър, Санчес, Регилон, Хьойберг, Сисоко, Ндомбеле, Ламела, Сон, Кейн;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки