СКАНДАЛНО: Ливърпул загуби с 2:7 от Астън Вила (ВИДЕО+СНИМКИ)

Остава въпросът дали всичко около този мач е наред?

СКАНДАЛНО: Ливърпул загуби с 2:7 от Астън Вила (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на Англия Ливърпул допусна унизителна загуба с 2:7 при гостуването си на Астън Вила в мача от 4-ия кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" бяха приземени жестоко от бирмингамци и след три успеха при които допуснаха общо четири гола, днес инкасираха цели седем. 

Още в първите минути Адриан, който застана на вратата на Ливърпул вместо отпадналия от групата в последния момент Алисон, опита да подаде на Джо Гомес, но много неточно. Топката стигна до Грийлиш, а той намери Уоткинс, който отбеляза първия си гол във Висшата лига.

Отборът на Клоп опита да отговори и след добра комбинация, но удар на Фирмино бе отразен от Мартинес. Вратарят се справи и с друг удар на бразилеца по-късно. В 22-ата минута Уоткинс отбеляза втори гол. Той получи топката от Грийлиш, справи се с Гомес, влезе навътре и със страхотен удар намери мрежата.
Салах успя да върне мърсисайдци в мача. Удар на Вайналдум бе блокиран, но топката стигна до египтянина и той бе безпогрешен.

Надеждите за обрат обаче бяха за кратко, тъй като две минути по-късно Джон Макгин направи резултата 3:1. Негов удар от дистанция се отклони във Ван Дайк и не остави шансове на Адриан. Защитата на гостите определено изпитваше проблеми и допусна нова грешка в 39-ата минута. Тогава в опит да се изтегли за засада остави няколко играчи на Вила сами в наказателното поле. Трезеге успя да намери Уоткинс и той оформи своя хеттрик.

След почивката Ливърпул се изнесе в предни позиции, което остави още по-големи пространства за атаки на съперника. В 55-ата минута Баркли също се разписа. Негов удар се отклони в Александър-Арнолд, получи се страхотна парабола и топката отиде към горния ляв ъгъл на Адриан. След час игра Салах отбеляза втория си гол в мача. Той бе изведен от Фирмино и направи резултата 5:2.

Вдъхновената игра на домакините продължи и те нямаха намерение да намаляват темпото. Дойде и моментът на Джак Грийлиш.

Капитанът на бирмингамци се бе отчел с 3 асистенции, но реши и да покаже голмайсторските си качества. С голяма доза късмет той се разписа в 66-ата минута. Неговият удар бе отклонен от Фабиньо и топката напълно промени посоката си, като се озова в мрежата. Малко по-късно бе изведен сам срещу Адриан с великолепно дълго подаване от Морисън. Грийлиш напредна и спокойно вдигна топката покрай вратаря за 7:2. 

Така Ливърпул остана на петото място с девет точки, докато Астън Вила продължава с перфектната си серия и записа трети пореден успех, като те имат и мач по-малко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки