Лейкърс е все по-близо до 17-та след нова лекция срещу Маями Хийт

Леброн Джеймс поведе съотборниците си към успеха

Лейкърс е все по-близо до 17-та след нова лекция срещу Маями Хийт

 Лос Анджелис Лейкърс вече е на един успех разлика от това да се сдобие със своя 17-и трофей от Националната Баскетболна Асоциация. "Езерняците" спечелиха изключително драматичен и напрегнат четвърти мач с Маями Хийт, който завърши при крайното 96:102 (22:27, 25:22, 23:26, 26:27) в полза на отбора на Франк Вогъл.

По този начин калифорнийският тим излиза напред в общия резултат във финалната серия с 1-3 победи и се нуждае от само още един успех, за да спечели своята първа титла от ерата на покойната легенда на тима Коби Брайънт и общо 17-а в историята на организацията. Мач №5, който може да се окаже и последен, е в събота сутрин от 4:00 часа българско време.

Лидерът на Лейкърс ЛеБрон Джеймс бе почти незабележим през първата част, но след голямата почивка рязко вдигна оборотите и бе с основна роля за победата на тима си. Антъни Дейвис за пореден път бе като стена в дефанзивен план, записвайки 4 "чадъра" на сметката си, а Кентейвиъс Колдуел-Поуп се превърна в тихия герой за успеха. Гардът вкара две поредни ключови стрелби за тима си в последните минути, чрез които "езерняците" запазиха преднината си и спечелиха двубоя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки