ДОБРА НОВИНА: Повече зрители ще могат да подкрепят България в решителния мач срещу Унгария

Вижте подробности

ДОБРА НОВИНА: Повече зрители ще могат да подкрепят България в решителния мач срещу Унгария

При провеждането на футболната среща от баражите за класиране на Европейското първенство между националните отбори на България и Унгария, както и на двубоя от Лигата на нациите между България и Уелс на националния стадион „Васил Левски“ се допуска публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Решението беше взето по време на среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов и вицепрезидента на централата Емил Костадинов.

За да се избегне струпване на привърженици и да се предотврати разпространението на COVID-19 се допуска запълването на 20% от капацитета на съоръжението, който е 42 740 седящи места.

Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. На входовете на съоръжението ще бъде измервана телесната температура на всеки посетител, а такива с видими симптоми на настинка няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат осигурени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните.

Изключението се прави за мачовете на националния отбор на база разрешението от УЕФА баражите да се провеждат пред публика, която е до 30% от капацитета на съоръженията.

Контролът за спазването на противоепидемичните мерки ще бъде строг от страна на българските здравни власти и европейската футболна централа. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. За целта ще се използва и системата за видео наблюдение, която беше инсталирана на “Васил Левски”. За спазване на мерките ще следят 100 камери с най-висока резолюция.

При успех над Унгария българските национали ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния отново в София.

Това е последният етап към участие на европейските футболни финали, които бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус.

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки