8 500 души ще могат да гледат ма живо България - Унгария

Цените на билетите остават непроменени, съобщиха от БФС

8 500 души ще могат да гледат ма живо България - Унгария
След работна среща между временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов, първия вицепрезидент на централата Емил Костадинов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев бе взето официално решение на Националния стадион "Васил Левски" да бъде допусната публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, за полуфиналния плейоф между България и Унгария утре.

Както е известно, миналата седмица Изпълнителният комитет на УЕФА взе решение да позволи използването на до 30% от капацитетите на стадионите по време на международни мачове, като крайното решение за брой зрители бе оставено на българските власти. Така след днешното съвещание общият допустим брой привърженици, които ще могат да подкрепят България в утрешния двубой, е 8 500. 

Билети ще могат да се закупуват онлайн тук, както и на касите пред Националния стадион "Васил Левски" до началото на срещата в 21:45 ч. По изискване на УЕФА всички пропуски ще бъдат персонализирани за съответния зрител. 

Цените остават непроменени спрямо началните стойности:
Сектор А – 20 лв.
Сектор В – 15 лв.
Сектори Б и Г – 10 лв.
ВИП 1 категория – 100 лв.
ВИП 2 категория – 50 лв.

Българският футболен съюз изрично подчертава, че спазването на минималната дистанция и на противоепидемичните мерки в условията на COVID-19, носенето на предпазни маски през цялата продължителност на мача, както и спазването на конкретните места на трибуните, са абсолютно задължителни. При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона.

Всеки зрител ще премине през процедура по измерване на телесната температура и ще има възможност да се дезинфекцира преди влизането във вътрешността на стадиона. Привържениците също така ще трябва да представят билет и документ за самоличност на входовете на „Васил Левски“.

Зрителите се призовават да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания на контролно-пропускателните пунктове на и около стадиона. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени в 19:45 ч.

Притежателите на билети, закупени преди обявяването на извънредно положение в следствие пандемията от коронавирус, които не са презаверили билетите си спрямо новите изисквания на УЕФА в срок, ще могат да го направят на касите пред Националния стадион „Васил Левски“ в деня на мача. 

В идните дни ще стартира продажбата и на билети за следващия домакински сблъсък на България – срещу Уелс на 14 октомври.
НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки