Французин с втора етапна победа в "Джирото"

Лидер в генералното класиране остава остава португалецът Жоао Алмейда

Французин с втора етапна победа в "Джирото"

Французинът Арно Демар записа втора етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Италия.

 
Колоездачът на "Групама - ФДЖ" триумфира в шестия етап на състезанието - 188 километра от Кастровилари до Матера, като с мощна атака във финалните метри успя да се откъсне с няколко метра пред основната група. Демар пресече финиша с време от 4 часа, 54 минути и 38 минути, а съдиите присъдиха такъв резултат и на останалите колоездачи в челото на колоната.
 
Втори сред Демар се нареди австралиецът Майкъл Матюс, а трети остана италианецът Фабио Фелине. Фаворитът за етапна победа Петър Саган бе в позиция да спечели до последния завой, но словакът допусна грешка и в крайна сметка остана осми.
 
На върха в генералното класиране на "Джирото" не настъпиха промени. Лидер с "розовото трико" остава португалецът Жоао Алмейда, който е на първо място и в класацията при младите състезатели. 22-годишният колоездач на "Декьонинк Куик-Степ" има общо време в обиколката от 22 часа, 1 минута и 1 секунда. Втори на 43 секунди е испанецът Пейо Билбао, а трети на 48 секунди е холандецът Вилко Келдерман.
 
С победата си днес Демар поведе в класирането за "цикламената фланелка" за най-добър спринтьор със 106 точки, на 39 пред втория Саган.
 
Обиколката на Италия продължава в петък със седмия етап, в който ще бъдат преодоляни 143 километра от Матера до Бриндизи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки