Кенин посяга към титлата в Париж след победа срещу Квитова

Американката се класира за втория си финал на турнири от Големия шлем

Кенин посяга към титлата в Париж след победа срещу Квитова

 София Кенин се класира за финала "Ролан Гарос" след победа със 7:5, 6:4 срещу чехкинята Петра Квитова. Това бе трета среща между двете тенисистки, като младата американка реализира първа победа над двукратната шампионка на Уимбълдън. За съперничка в мача за трофея на Откритото първенство на Франция Кенин ще има изненадата на турнира Ига Швьонтек. 

 
Мачът започна колебливо за чехкинята, която правеше много непредизвикани грешки и не намираше помощта на началния си удар, като така набързо инкасира два пробива - 1:4. Последва устрем в играта на Квитова, която върна един от брейковете и дори достигна до възможност за изравняване на геймовете, но Кенин показа хладнокръвие, не допусна пълен обрат в сета, измъкна подаването си и в крайна сметка поведев отделните части след 6:4.
 
Вторият сет започна равностойно, като и двете тенисистки играха изключително агресивно от ретур. Все пак американката бе тази, която печелеше по-важните точки в геймовете - тя спаси общо пет точки за пробив и осъществи първата си такава в началото на частта, за да поведе с 4:2. Сервирайки за спечелване на мача обаче, поставената под №4 се пропука и инкасира пробив, с който Квитова достигна до паритет в геймовете - 5:5. Въпреки това, чехкинята отново бе колеблива от сервис и отново допусна да бъде пробита. Този път Кенин не сбърка при затварянето на срещата и така след час и 45 минути игра на корта, американката се класира за втория си финал на турнири от Големия шлем - 6:4 7:5.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки