Разследват треньор за наркотрафик

Засега той остава на свобода, след като плати 10 000 евро гаранция

Разследват треньор за наркотрафик

Миналата седмица полицията в Марсилия организира мащабна акция срещу организираната престъпност в града. Тя завърши с повдигане на обвинения срещу 22 души във финансови злоупотреби, пране на пари и трафик на наркотици.

 
Срещу 18 от тях бе взета мярка за неотклонение, като 13 бяха задържани в ареста. Един от тях бе бившият треньор на Марсилия Жозе Аниго. Засега той остава на свобода, след като плати 10 000 евро гаранция, но международният му паспорт бе прибран и той няма право да напуска страната, пише Монитор. Самият Аниго, който за последно бе скаут на Нотингам Форест е категоричен, че е абсолютно невинен.
 
"По време на карантината заради COVID-19 през пролетта бях блокиран в Марсилия за няколко месеца. През това време се срещнах три пъти с някои младежи от квартал Капелет, които бяха приятели на сина ми Адриен. Говорихме си за футбол, но в това няма нищо нередно. Ако властите твърдят, че те са нарушили закона, нека го докажат, но аз нямам никакво отношение съм делата им. Не се интересувам от тях, но и нямам никакво намерение да се оправдавам за това с кого обядвам и вечерям и с кого спортувам.
 
Не съм търсил отмъщение за смъртта на сина си.  Предпочитам да мисля за живота от тук нататък. Каквото и да направя, няма да върна Адриен. Примирих се с това. Един от задържаните от Капелет казал, че съм говорил с него за отмъщение и това е единственият мотив, за да бъда забъркан във всичко това. Не познавам този човек. Може и някога да съм говорил с него, но нищо повече. Той може да обяснява всичко, но в крайна сметка, за да бъдат доказани подобни твърдения са нужни нещо повече от думи.
 
Категоричен съм, че съм абсолютно невинен и нямам никакво намерение да се отказвам. Това може и да е последната битка в живота ми, но ще я водя докрай. Не мога да се примиря с факта, че за втори път се опитват да ми лепнат подобно петно.
 
За съжаление не мога да работя без паспорт. Договорът ми с Нотингам изтече през май. Бяхме се разбрали да продължим през октомври, но при настоящите обстоятелства това е невъзможно. Първо искам да изчистя името. След това съм се зарекъл да не стъпя повече в Марсилия до края на дните си", заями Жозе Аниго.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки