НА "РОЛАН ГАРОС": Джокович оцеля в петсетов трилър

Сърбинът сломи Циципас след 4 часа, излиза срещу Надал във финала

НА "РОЛАН ГАРОС": Джокович оцеля в петсетов трилър

 Новак Джокович срещу Рафаел Надал. Това ще бъде финалът на „Ролан Гарос“. Световният №1 изигра луд мач срещу Стефанос Циципас, който успя да спечели с 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 след близо 4 часа на корта.

 
Двубоят започна с четири пропиляни брейкбола от Циципас. Ноле го накара да си плати веднага, като осъществи пробив във втория гейм, а той му бе достатъчен за затварянето на сета с 6:3.
 
Вторият сет се разви по сходен начин. В началото му Циципас пропиля нов точки за прових, което му струваше скъпо няколко гейма по-късно. Ноле на два пъти проби, като този път затвори частта с 6:2.
 
Подобна история и в третия сет, когато Циципас отново попусна да пробие още в първия сервис гейм на Ноле. Двамата докараха нещата до 4:4, когато Джокович осъществи пробив и трябваше да сервира за мача.
 
Световният №1 дори стигна до мачбол, но го пропиляа боецът Циципас се възползва от 11-ия си брейкбол, за да пробие най-накрая в мача - напълно заслужено.
 
Той го направи в точен момент, за да разколебае съперника, като бързо след това осъществи нов пробив и със 7:5 спечели сета, който изглеждаше ще е последен в мача.
 
Еуфорията завладя Циципас, за когото четвъртият сет в мача бе може би един от най-силните в цялата му кариера. Гръцката звезда демонстрира невероятен дух, като този път той бе тенисистът, спасяващ точките за пробив на противника.
 
Те бяха общо 13 в сета, като 11 бяха на сметката на Ноле. Циципас обаче се бранеше геройски, а в десетия гейм достигна до мечтания пробив. Това означаваше 6:4 в негова полза и вкарване на мача в пети сет.
 
Там обаче големият шампион показа защо е Новак Джокович, защо е №1 в ранглистата и защо има 17 титли от Шлема.
 
Безапелационно 6:1, в което той не даде никакъв шанс на Циципас и все пак достигна до очаквания финал срещу Рафа Надал.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки