ЖАЛКО! "Лъвчетата" помечтаха, но изпуснаха победата в Полша (ВИДЕО)

Шедьовър на Здравко Димитров се оказа недостатъчен за успеха на младежите, мечтата за Евро 2021 отлетя

ЖАЛКО! "Лъвчетата" помечтаха, но изпуснаха победата в Полша (ВИДЕО)
Младежките ни национали не успяха да победят връстниците си от Полша и на практика се простиха с шансовете си да се класират на Евро 2021. Мачът в Гдиня завърши 1:1. Така България остана на трета позиция с 15 точки. С две повече имат именно поляците. Само чудо може да ни помогне да ги изместим от втората позиция в последния кръг, когато приемаме Естония, а те играят също у дома с последния - Латвия. Дори и това да се случи, пак не е сигурно, че ще се класираме, защото на финалите отиват само пет от подгласниците в деветте групи. 
 
Срещата днес започна кошмарно за българите. Георги Русев, който направи фантастичен мач срещу Латвия, се контузи още в началните секунди. Той направи опит да се върне на терена, но не успа и в шестата минута на негово място се появи Здравко Димитров. 
 
В седмата Калоян Кръстев можеше да открие резултата, но беше спрян от флага на страничния съдия. Секунди след това Илия Юруков стреля над вратата.  Остро центриране на Доминик Янков към Калоян Кръстев в 23-ата минута бе пресечено от защитник на домакините. Малко след това нов удар на Юруков беше уловен от Грабара. 
 
Поляците стигнаха до най-добрата си възможност от началото на мача в 33-ата минута след грешка на нашата защита. Богуш обаче се размина с топката. Минути по-късно Наумов извади опасен изстрел на поляците. 
 
Така се стигна до 41-ата минута. Тогава Димитров получи топката на скорост и успя да я премине през няколко съперникови футболисти, за да се озове фронтално срещу вратаря на границата на наказателното поле и с прецизен шут с левия крак да открие резултата.
 
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Наумов. След центриране от корнер топката стигна до Листковски, който обаче не уцели вратата. Българите отговориха с шут на Станислав Иванов над вратата. В 58-ата минута Здравко Димитров бе близо до втори гол. Той получи топката от Валентин Антов и шутира силно, но Грабара спаси.
 
Осем след това поляците изравниха. Разписа се Бартош Бида, който посрещна отбита от гредата топка и опъна мрежата зад Наумов.
 
Удар на Ангел Лясков в 78-ата минута Ангел Лясков прелетя встрани от вратата на Полша. До края и двата отбора се опитаха да стигнат до успеха, но нов гол не падна.
 
 
 
ПОЛША U21 - БЪЛГАРИЯ U21 1:1
0:1 Здравко Димитров (41)
1:1 Бартош Бида (66) 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ПОЛША: 1. Грабара, 4. Росолек, 5. Кивиор, 6. Пухач, 7. Камински, 9. Климала, 13. Пиатковски, 14. Листовски, 17. Богуш, 18. Слиш, 19. Фила
 
БЪЛГАРИЯ: 1. Наумов, 2. А. Христов, 4. Лясков, 6. В. Попов, 8. Юруков, 10. С. Иванов, 13. Русев, 15. П. Христов, 16. Антов, 17. Кръстев, 20. Янков
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки