Райън Гигс: Очаквам много тежък мач срещу България

"Нуждаем се от качество и повече постоянство в завършващата фаза"

Райън Гигс: Очаквам много тежък мач срещу България

Очаквам много тежък мач срещу България, но сме готови да се противопоставим, обяви селекционерът на Уелс Райън Гигс преди мача с Бългалия в сряда. Срещата от Лигата на нациите е от 21,45 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

 
Уелс е непобеден в нашата група. Тимът, воден от Гигс, спечели първите си две срещи, една от които срещу българите в Кардиф, за да запише равенство срещу Ейре в последния мач.
 
„Очаквам много тежък мач срещу България, но сме готови да се противопоставим. Не е лесно да играем три мача в шест дена – трябва да правим ротации на играчите, за да сме сигурни, че минутите, в които ще са на терена ще бъдат добре и физически стабилни”, коментира срециалистът преди дуела с „лъвовете”.
 
„Нуждаем се от качество и повече постоянство в завършващата фаза. Струва ми се, че не шутираме толкова, колкото ми се иска и се надявам това да го направим срещу България. Ако не ги правим тези неща, ще ни бъде тежко, така че трябва да кажем точните неща на играчите”, коментира още Гигс.
 
В София контузии няма да играят Аарън Рамзи и Дейвид Бруукс, както и нападателят Кийфър Муур, който получи втория си картон в мача в Дъблин и е наказан. Нападателят на Кардиф е важна част от титулярите на Уелс и има девет мача досега. Хал Робсън-Кану също няма да е на линия, след като нарани своето рамо.
 
„Трябва да променим някои неща в играта си, но това е в мислите ми без да съм наясно, че Кийфър няма да играе. Удар за нас е липсата на Кану, тъй като той игра наистина добре предния път срещу България. Надявам се на позитивен резултат”, анализира още бившият футболист на Манчестър Юнайтед.
 
Липсата на Муур пък ще даде възможност на звездата на Лийдс Юнайтед – Тайлър Робъртс, да вземе участие в мача, който ще се играе в центъра на София. 
 
„Тайлър мож да играе на много позиции и го показва в Лийдс, където е плеймейкър. Там той участва на крилото, като централен нападател, както и по-навътре”, добави Гигс.
 
„Трябва да дава всичко от себе си, тъй като ако го стори, то играта на Тайлър е много трудно да бъде спряна”, каза още селекционерът на "драконите".
 
БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки