В АНГЛИЯ: Клубовете отхвърлиха проекта на Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Вижте какво решиха 20-те отбора от Висшата лига

В АНГЛИЯ: Клубовете отхвърлиха проекта на Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Клубовете от Висшата лига отхвърлиха предложената от Ливърпул и Манчестър Юнайтед реформа на първенството, която предвиждаше бройката на отборите в елита на Англия да бъде намалена на 18, а тимовете от Английската футболна лига (Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2) да получат сериозна финансова инжекция, за да оцелеят в условията на икономическа криза поради пандемията от коронавирус.

Въпреки, че мащабните промени, които също така щяха да дадат повече правомощия на водещите клубове във Висшата лига, бяха изготвени от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, на днешната виртуална среща между всички 20 отбора от Лигата, единодушно е било решено така наречения план “Голямата картина” да не бъде осъществен.

В същото време отборите са постигнали съгласие да помогнат финансово на клубовете от Лига 1 и Лига 2 (третото и четвъртото ниво на английския футбол) с безлихвени заеми на стойност до 50 милиона паунда, освен вече договорените дарения от 27 милиона, като предстои да се водят преговори и как да се помогне на тимовете от Чемпиъншип.

БГНЕС припомня, че планът за реформа на английския елит бе изготвен от собствениците на “червените” Фенуей Груп и подкрепен от фамилия Глейзър, които са собственици на Манчестър Юнайтед.

Идеята предвижда, освен намаляване на броя на клубовете в дивизията, също така и прекратяването на турнира за Купата на лигата и мача за трофея Къмюнити Шийлд, както и промяна на начина, по който ще се приемат следващи реформи в Лигата.

Британският „Телеграф“ твърди, че така наречената голяма шестица – Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Тотнъм, както и още три клуба с богата история във Висшата лига – Евертън, Уест Хем и Саутхемптън, ще имат по-голяма тежест при евентуални гласувания и промени ще могат да се приемат с шест от гласовете на въпросните девет клуба, а не както досега с 14 от гласовете на всички 20 клуба.

Една от основните идеи на реформата е да бъдат подпомогнати клубовете от долните дивизии, както и да се намали разликата във финансовата мощ между отборите от Висшата лига и тези от другите три професионални дивизии.

Предвижда се първоначално плащане от 250 милиона паунда към отборите от Английската футболна лига (Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2), както и 25 процента от всички общи приходи на четирите професионални групи да отиват в отборите от АФЛ. Футболната асоциация на Англия ще получи отделен бонус на стойност 100 милиона паунда от отборите от Висшата лига.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки