Краев: Цета ми е да стана Футболист №1 на България за 2020 година

"Мисля, че е постижимо да се класираме за Световното първенство"

Краев: Цета ми е да стана Футболист №1 на България за 2020 година

 В краткосрочен план съм си поставил за цел да стана Футболист на България за 2020 година, обяви със завидна доза самочувствие нападателят на националния отбор Божидар Краев в предаването „Домът на футбола“.

 
"Не съм изненадан, че не избраха за капитан. Гласуваха за играчите с повече опит. Много съм развълнуван, че ще играя в Шампионската лига и искам да участвам в максимален брой мачове. Много трудно ще излезем от групите, защото останалите три отбора са световна класа. Но не мога да дам прогнозна. Имах възможност да се завърна в България, но се разминах и мисля, че така е по-добре, за да играя повече време в чужбина. Не искам да казвам кой е тимът, всичко е конфиденциално“, разкри обяви нападателят.
 
„Очевидно е, че нивото в България е ниско. Цялостно трябва да се подобри. Не съм анализатор или експерт, за да кажа какво трябва да се промени. Мисля, че е постижимо да се класираме за Световното първенство. Като гледам тогава на какви години ще сме, мисля, че ще сме в най-добрия си период. Смятам, че имаме поколение, което да подобри резултатите. Трябва да се даде време, за да укрепнем като отбор. Почти във всеки мач има футболист, който да дебютира. Трябва ни време, за да се опознаем и стиковаме“, продължи той.
 
За националния тим Краев обяви:
 
„Изморен съм и се опитвам да се възстановя. Настроението в отбора е минорно след загубите, но гледаме напред. По-специално в последните мачове от Лигата на нациите вместо с четири сме с една точка, но това е, което се получи. 
 
Опитваме се да няма психологическо затормозяване. Гледаме напред и трябва да се фокусираме върху нашата игра. Никога не са били позитивни нагласите към отбора. Аз съм професионалист, работя здраво и продължавам напред. Може би и пандемията добавя гориво в огъня – хората са пред компютрите и има много хейт.
 
Времето ще покаже дали има лидери. Навлизат много нови играчи и нека се даде необходимото време. На мен се пада да бъда основна фигура в един от най-тежките периоди за националния отбор. Готов съм за това. Не ми тежи. Справям се като професионалист.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки