Алекс Лазаров отпадна на полуфиналите в Египет

Българинът загуби от №373 световната ранглиста

Алекс Лазаров отпадна на полуфиналите в Египет

Александър Лазаров допусна поражение с 4:6, 5:7 от №373 световната ранглиста Пабло Виверо Гонзалес на тенис турнира в Шарм ел Шейх, Егирет. 

 
Мачът започна с гейм за Лазаров, но след това Гонзалес вдигна значително темпото и стигна до пълен обрат, повеждайки с 3:1. Това се оказа повратният момент в мача, тъй като испанецът продължи да поддържа разликата от два гейма и спечели сета с 6:4.
 
Лазаров владееше инициативата във втория сет, като българинът на цели пет пъти повеждаше в геймовете, но Гонзалес не позволи на третата ни ракета да стигне до пробив и неизменно успяваше да изравни. При резултат 5:5 испанецът стигна до решаващ пробив, който му донесе успеха в срещата.
 
Един от компонентите, които направиха разликата в мача, бе реализираните на втори сервис точки. Гонзалес реализира 70% успеваемост по този показател, докато Лазаров регистрира 55%. Испанецът имаше леко предимство и по отношение на точките, реализирани на първи сервис – 76% за него срещу 72% за Лазаров. Освен това Гонзалес реализира 29% от точките си за пробив, докато българинът не достигна до възможност за брейкпойнт.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки