Клоп: Не видях засада при отменения ни гол в края

„Ситуацията с Ван Дайк не е добра“, обясни треньорът на Ливърпул след дербито с Евертън

Клоп: Не видях засада при отменения ни гол в края

„Представянето ни бе на топ ниво, мачът също. Добър двубой и за двата отбора.“

Това заяви наставникът на Ливърпул Юрген Клоп след драматичното равенство 2:2 в градското дерби срещу Евертън на „Гудисън Парк“.

Травма в срещата получи защитникът Върджил ван Дайк, а попадение на „червените“ в самия край бе отменено заради почти незабележима засада.

„Ние имахме явна доминация срещу отбор, който е много уверен. Изиграхме може би най-добрия си мач на "Гудисън", откакто аз съм в Ливърпул. Резултатът обаче бе 2:2 по различни причини“, заяви германският наставник на гостите в този мач.

„За мен ситуацията с Ван Дайк бе чиста дузпа, но след това видях как флагът се вдига. Все още си мисля, че нарушението трябваше да бъде изгледано, но това не се случи. Трябва да се допитаме до други хора защо. Разбира се, това не е влизане, което един вратар може да си позволи в наказателното поле. Ако не бе отсъдена засада, това е стопроцентова дузпа. Пикфорд извади Ван Дайк от мача. Не видях добре ситуацията с тази засада, но видях гола на Хендерсън след паса на Садио Мане и не видях засада. Може би някой може да ми обясни защо има такава. Играчите на разбират защо този гол не бе зачетен“, посочи Клоп.

„Ситуацията с Ван Дайк не е добра. Той играе с болки почти всеки мач, но сега не можеше да продължи. Честни казано, Тиаго също не изглежда добре след множеството нарушения, които бяха извършени срещу него."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки