ШОК! Новак спъна Ювентус в кошмарна вечер за новото бижу Киеза (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Бианконерите" завършиха мача с 10 души и вече са на четири точки от върха

ШОК! Новак спъна Ювентус в кошмарна вечер за новото бижу Киеза (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус направи втора поредна грешна стъпка в Серия А, като завърши 1:1 срещу новака Кротоне като гост от четвъртия кръг на Серия А. 

След като Кристиано Роналдо лекува COVID-19, титуляр в Кротоне излезе новата звезда на бианконерите Федерико Киеза, който обаче игра само един час преди да си спечели директен червен картон в дебюта си с черн-белия екип.

Домакините взеха аванс в резултата още в 12-ата минута, когато Сими реализира дузпа за нарушение на Леонардо Бонучи срещу Аркадиуш Река. "Бианконерите" обаче бързо изравниха.

В 21-ата минута Кулушевски пусна извеждащ пас към Киеза, който на свой ред подаде на Мората, а той отблизо прати топката в противниковата мрежа. В 42-ата добра комбинация между Кулушевски и испанеца доведе до възможност за Портанова, но Алекс Кордас излезе напред и се намеси. Малко след това Педро Перейра също получи отличен шанс да се разпише, но Буфон успя да спаси неговия удар.

В самото начало на втората част воле на Родриго Бентанкур мина много близо до противниковата врата. В 55-ата минута Чигарини пробва изстрел отдалече, който излезе в аут.

В 60-ата Киеза настъпа Чигарини при влизане на халфа в краката му, заради което съдията му показа директен червен картон.

В 63-ата Кулушевски изпълни пряк свободен удар, а топката първо срещна далечната греда, а след това отиде в обятията на Кордас. В 76-ата резервата Хуан Куадрадо стреля, Мората чукна топката и се разписа за втори път в срещата. След дълго преглеждане чрез ВАР обаче голът беше отменен заради минимална засада на нападателя.

До края на срещата Кротоне успя да се задържи отлично в мача и не даде нови възможности пред гостите да вземат трите точки. Така Ювентус вече има осем точки в класирането и се намира на четвъртото място - на четири точки от едноличния лидер Милан. Кротоне пък взе първата си точка за сезона и се изкачи до 18-то място
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки