В Барселона се примириха, Меси отива в Сити

Договорът на Лео изтича в края на сезона

В Барселона се примириха, Меси отива в Сити

 Барселона вече не таи надежди, че може да задържи суперзвездата си Лионел Меси след края на сезона, съобщава Daily Mirror.

 
Аржентинецът бе на път да напусне "Камп Ноу" още през лятото и дори подаде молба за трансфер, но тя не бе уважена от ръководството на Барса, а Меси преосмисли решението си да съди клуба, в който прекара цялата си кариера. Неговият контракт обаче изтича в края на сезона и Барселона ще бъде безсилна да попречи напускането на най-добрия си играч.
 
Треньорът на каталунците Роналд Куман е доволен от себераздаването на Меси от началото на сезона, но всички в клуба са се примирили, че тази кампания ще бъде последна за 33-годишния аржентинец.
 
"Винаги съм се надявал, че Меси ще остане този сезон. Ако бе напуснал през лятото, щях да се окажа в много трудна ситуация в Барса. Той искаше да напусне, но клубът зае много ясна позиция. Размерът на откупуващата клауза бе толкова висок, че нито един клуб в света не би го заплатил в сегашните времена", заяви Куман.
 
Манчестър Сити остава фаворит за подписа на звездата, но ключов фактор за трансфера се явява продължението на сътрудничеството на "гражданите" с мениджъра Пеп Гуардиола, чийто контракт също изтича в края на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки