Ботев Пд ще опита да спре пропадането срещу Етър

"Канарчетата" не са губили от този съперник у дома вече 30 години

Ботев Пд ще опита да спре пропадането срещу Етър

 В мач от 9-ия кръг в efbet Лига Ботев (Пловдив) посреща Етър с амбицията да запише трета победа през сезона и да се отдалечи от долните етажи на класирането. "Канарчетата" са на 12-о място с 8 точки, но евентуален успех ще им позволи да настигнат Левски, Черно море и Монтана. Гостите от Велико Търново са в още по-неизгодна позиция. Те са на дъното на таблицата с едва 1 точка, спечелена от равенството срещу ЦСКА преди паузата за националните отбори.

 
В предишния кръг Ботев беше разгромен с 0:5 от новака ЦСКА 1948 и това доведе до напускането на наставника Ферарио Спасов. Днес "жълто-черните" ще бъдат водени от Петър Пенчев и Георги Онов, които водят формациите до 19 и 17 години на пловдивчани. Те няма да могат да разчитат единствено на контузения Маркиньос Педросо. В предни позиции ще действа Атанас Илиев, подкрепян по фланговете от Мите Цикарски и Кристиан Добрев. В средата на терена на Тодор Неделев ще помагат Славчо Шоколаров и Мишел Еспиноза.
 
 
 
Традицията е на страната на Ботев. "Канарчетата" не са губили от Етър у дома вече 30 години. За последно това се случи на 22 август 1990 година, когато "виолетовите" се наложиха с 1:0. Двата тима не са завършвали наравно под тепетата от 199 година.
 
Ботев играе силно на свой терен през сезона и вече победи Локомотив (Пловдив) и Левски, а срещу Берое и Царско село стигна до равенства. Етър пък загуби и четирите си гостувания до момента с голова разлика 2:11.
 
 
 
Наставникът на "болярите" Петко Петков ще бъде лишен от услугите на Яни Пехливанов, Никола Колев, Иван Петков, Иван Михайлов и Николас Фемиа. Той ще разчита на добрата форма на Преслав Боруков, както и на Милчо Ангелов и Алдаир Ферейра, които вкараха головете срещу ЦСКА-София. По двата фланга титуляри ще са Здравко Илиев и Антон Огнянов.
 
Общият баланс между Ботев (Пд) и Етър в елита е в полза на "жълто-черните" - 26 победи, 12 равенства и 19 загуби. Великотърновци ще търсят първа победа като гост от 2 март, когато разгромиха с 6:2 Витоша (Бистрица).
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки