Шеф в Берое: Целта е Лига Европа

"Нашият бюджет не е по-голям от други отбори и си харчим разумно парите", заяви Валентин Грудев

Шеф в Берое: Целта е Лига Европа

 Целта на Берое е да влезе в Лига Европа, може през първенството, може и през купата, обяви спортният директор на клуба Валентин Грудев. Беройци са 3-и за момента с 15 точки, на 3 от лидера Локомотив (Пловдив), но имат и мач повече. През уикенда те завършиха 1:1 при гостуването си на ЦСКА-София, а сега се стягат и за двубой с Пирин (Благоевград) за Купата на България.

 
"Имаме възможност и амбиция да се класираме за Лига Европа. Мисля, че за момента се представяме добре. Няма значение дали през Купата или през първенството. И с връщането на други контузени играчи, ще бъдем още по-добри. Имаме добри футболисти, като например Гаюс Макута, който е много добре и във физическо отношение, няма база за сравнение с българските футболисти. Той все още е собственост на Брага, имаме опция да го откупим. За него така или иначе имаме доста запитвания, обясни Валентин Грудев в актуално студио "Дерби".
 
По повод мача за Купата на България на 21-и октомври в сряда, бившият вратар заяви: "Няма да подценим отбора на Пирин (Благоевград), защото те имат играчи с опит в първа лига. Те ще имат и възможността да изиграят един добър мач срещу добър отбор като нашия. Но ние сме по-класния отбор и трябва да продължим.
 
В отбора има наистина доста контузии- дължат се на това, че като финанси не можем да се мерим с Лудогорец, ЦСКА. Кукула и Лебон не са играли достатъчно време, говоря за период от 5-6 месеца. Същото беше с Фуртадо, шокира Грудев.
 
"При нас проблемите са с мускулни разтежения. Единствено Радослав Апостолов и Никола Маринов са със скъсани връзки. Но случва се, виждате, че и Върджил ван Дайк скъса връзки на коляното.
 
"И Карлос Охене, и Конте са готови да се върнат в най-скоро време. Охене е добър футболист, затова е в нашия отбор и е капитан. Душан Перниш също получи доста сериозна травма в кръста- дискова херния, но тя отшумява и скоро ще бъде на линия.
 
По генералните въпроси за стратегическото развитие на българския футбол, той категорично подкрепя идеята за скорошно провеждане на конгрес на БФС. "Трябва да има конгрес, който да даде ясни насоки за бъдещето на футбола. И за детско-юношеския футбол, и за националния отбор. Това трябва да са приоритетите. Не смятам, че това ръководство на БФС в този си вид може да взима решения за бъдещето. За мене, по-бързо трябва да се действа".
 
Накрая беше попитан и как би коментирал непрекъснатите нападки в медиите, че Берое се финансира от държавна компания. А също така и дали не е време клубът да потърси алтернативни източници на издръжка. "Относно финансирането на Берое, не мисля, че е работа на други президенти да коментират защо държавно предприятие е спонсор. Мисля, че доста други президенти получават привилегии от държавата, или са доминанти в собствените си бизнеси. Няма какво да се кривим, те дават пари именно колкото да си защитят бизнеса. Нашият бюджет не е по-голям от други отбори и си харчим разумно парите. Ето, Ботев президентът толкова им даваше пари, а сега не им се знае бъдещето.
 
Мислим в посока да изградим един отбор, който да участва във В група. Просто в момента нашите 19-годишни не предполагат такова качество, допълни Грудев, нищо че доскоро имаха такъв отбор в Трета лига - Миньор (Раднево), който не правеше особено впечатление с постоянното си класиране около средата."
Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки