Белчев: Срещу Клуж искам да видя същия ЦСКА от Базел

„Цикълът е сгъстен, но мисля, че отборът е подготвен", заяви треньорът на "армейците"

Белчев: Срещу Клуж искам да видя същия ЦСКА от Базел

 Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев призна вижданията си за мача с Клуж. Това се случи на пресконференция по повод награждаване за Отбор на месец септември, на който станаха „червените”, а самият Белчев бе награден за Треньор на месеца.

Белчев призна, че отборът му е подготвен за тежката серия от мачове, която предстои и акцентира, че го притесняват неуспешните резултат в последно време в шампионата.Надявам се ЦСКА да изглежда по начина, който изглеждахме с БАТЕ и Базел. Да бъдем дисциплинирани, компактни, да се опитаме да използваме силните си страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Сравнение от мача с Берое трябва да изглеждаме различно. Пламен Гълъбов се подобрява, както знаете, имаше счупено ребро. От една седмица тренира, но не е готов. Иван Турицов също тренира наравно с останалите, но не мисля, че е готов за 90 минути”.

„Притесняват ме резултатите от шампионата. Всеки един резултат, който не е добър, ме притеснява. За съжаление, вътрешното първенство вината е в целия отбор. Санкаре имаше здравословни проблеми, тренира вече наравно с останалите. Утре имаме следобед тренировка, а след това ще направим тестове и да видим дали ще може да играе с Клуж. Не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване. Ситуациите, които имаме пред вратата на противника, а и положенията, които пропускаме, са много. Малко ни трябва да направим тази крачка, тъй като работим ежедневно. Надявам се скоро да се върнем към победите във вътрешното първенство. Тимът на Клуж е солиден. Един отбор, който в последните години често играе в групите на ЛЕ и ШЛ. Силните им страни са: скоростта в предни позиции, статичните положения, а ако им оставим пространства, ще имаме неприятности”, констатира Белчев за румънския шампион.

„Цикълът е сгъстен, но мисля, че отборът е подготвен. Не мисля, че тимът отпада физически в следващите мачове. До последно в срещите търсим победата, а в някои от тях и голове вкарахме в края. Отборът е подготвен, имаме достатъчно играчи, а когато трябва – ще правим ротации. Борим се и на трите фронта – Лига Европа, Купата на България и първенството. Не се отказваме от нищо и имаме достатъчно играчи. За тях няма значение в кои от турнирите играят”.

„Групата е много тежка, а фаворит е Рома. Отборите на Йънг Бойс и Клуж са балансирани тимове, но ние си знаем силните и слабите страни. Иска ни се да изглеждаме, както бяхме в плейофа. При всички положения ще опитаме да играем добро лице, и ако има възможност да излезем от групата. Смятам, че сме наясно със състава на Клуж. Ако Бурка е здрав, ще играе като ляв централен защитник, а другите трима са им сигурни. Бурдеану, който го продадоха, може да се ротират в терена, но днес запознахме играчите ни с една част от играта, утре с останалата. В предни позиции най-вероятно ще играят Рондон, Чипчиу и Дебелиу. Ние трябва да обърнем повече внимание на нас. Да се опитаме да направим така, че съперникът да се съобразява с нас", завърши Белчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки