Макнами: Българските таланти са много възприемчиви

Легендарният австралийски тенисист се включи в лагера на нашите участници в основната схема на "Пловдив къп"

Макнами: Българските таланти са много възприемчиви

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами се включи в лагер на българските участници в основната схема на "Пловдив къп".

Надпреварата е за юноши и девойки от първа категория на ITF.

Лагерът се проведе с любезното съдействие и домакинство на ТК „Пловдив".

Макнами, който е бивш №1 в ранглистата на двойки и шампион при дуетите от Australian Open (1979, 1983) и „Уимбълдън“ (1980, 1982 и 1985 при смесени двойки) сподели впечатленията си от тренировките специално сайта на БФТенис.

„Страхотно е, че съм в Пловдив, за турнир от категория 1 на ITF за юноши и девойки, тук има много добри играчи от целия свят. Направихме наистина много добър лагер с българските таланти. Настроението е много добро и всички очакват с нетърпение мачовете", заяви Макнами, който отново е в България и помага за развитието на младите ни таланти.

„Състезателите работеха много усилено през последните дни. Очакваме много добри резултати, но знаем, че няма да е лесно. Също така работихме и в играта по-двойки. Щастлив съм, че играчите бяха много възприемчиви към всички препоръки, които успях да им предам. На мен много ми хареса това което видях. Наистина има разлики във възрастта и в стандартите което е напълно нормално, но те са тук за да покажат най-доброто на което са способни. Позитивната енергия е страхотна, треньорите са много положително настроени и аз не мога да съм по-доволен от цялата атмосфера и дух на лагера. Видях много добър тенис и много възможности за играчите да развият уменията си. Наистина се надявам да покажат наученото при решителните точки в мачовете и това ще реши докъде ще стигнат, ще видим. Времето беше добро, кортовете също, гостоприемството беше супер както и играчите", допълни един от най-уважаваните специалисти в света на тениса.

Георги Чочев е организаторите на проявата и треньор в „ТК Пловдив" и коментира:

„За мен това е една прекрасна инициатива, която е изключително полезна за тениса като и цяло и за нашите млади таланти. Смело мога да кажа, че имаме много талантливи деца. Благодаря на Българската федерация по тенис и на „ТК Пловдив", че осъществихме тази проява. Надявам се и ще работя за това такова събитие да се случва всеки месец."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки