СЛЕД КЪСНА ДРАМА: Брюж удари Зенит насред Русия (ВИДЕО)

Гостите стартираха с победа в Шампионската лига след гол в 93-ата минута

СЛЕД КЪСНА ДРАМА: Брюж удари Зенит насред Русия (ВИДЕО)

Брюж победи изненадващо Зенит (Санкт Петербург) с 2:1 след попадение в 93-ата минута в първия мач от Група F на Шампионската лига.

Двата отбора си размениха по един бърз гол в средата на втората част. Брюж поведе с попадение на Емануел Денис в 63-а минута, но Зенит изравни след автогол на Итън Хорват.

Шарл де Кетеларе донесе трите точки за Брюж с гол в добавеното време на мача.

Двата отбора започнаха срещата равностойно, като борбата за предимство в средата на терена преобладаваше.

Още в 3-ата минута Себастиан Дриуси опита удар от далечно разстояние, който премина встрани от вратата.

Гостите отвърнаха чрез Едуард Собол, който няколко минути по-късно също пробва да стреля от дистанция, но и неговият изстрел не улучи целта.

Първата по-опасна възможност за някой от двата тима обаче дойде едва в 40-та минута, когато Ханс Ванакен стреля с глава, но Михаил Кержаков спаси.

В 43-та минута отново Ванакен опита да даде предимство на Брюж, но този път ударът му премина над вратата.

Две минути по-късно Деян Ловрен също опита удар с глава, който обаче не затрудни Итън Хорват.

Втората част стартира много по-добре от първата, като и двата състава показаха по-висока интензивност още от първите минути.

Сердар Азмун се размина на косъм от това да изведе домакините напред в резултата, след като ударът му с глава премина на сантиметри от вратата.

В 63-та минута Шарл де Кетелар  пробва да стреля, но изстрелът му бе блокиран.

Натискът на белгийския клуб обаче си каза думата и само секунди след предишната ситуация Еманюел Денис отбеляза за 1:0 с лед удар в долния ляв ъгъл на вратата.

В 74-та минута обаче Хорват пропиля аванса на своите, след като си отбеляза автогол. Ловрен отправи удар, който се удари в гредата, а след което и в гърба на американския вратар.

Пет минути по-късно Артем Дзюба опита да стреля от центъра на наказелното поле, но ударът му бе отразен от Хорват.

В края на двубоя и двата тима се впуснаха в търсене на победния гол, като в самия край на срещата гостите от Брюж го намериха. В 3-та минута на добавеното време Кетелар  реализира победния гол за своя тим след добра комбинация на белгииците.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки