ОЧАКВАНО: Левски изтръпна, но се справи с Партизан (Червен бряг) (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" се класираха за 1/8-финалите в Купата на България след успех с 4:1 като гости

ОЧАКВАНО: Левски изтръпна, но се справи с Партизан (Червен бряг) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски отстрани Партизан (Червен бряг) от Купата на България в мач от 1/16-финалите на турнира, след като победи с 4:1 като гост.

Аматьорите помечтаха за кратко, след като шокиращо поведоха в резултата през първото полувреме, но столичани успяха бързо да се върнат в мача и да стигнат до крайния убедителен успех.

Гостите започнаха по-добре, като още в 9-ата минута Стивън Петков бе изведен сам срещу Станислав Антонов, но опитният вратар с крак изби в ъглов удар. Последваха няколко центрирания, които не затрудниха бившия вратар на Дунав. В 16-ата минута Марин Петков бе изведен сам срещу вратаря, като дори го преодоля, но преди да се разпише бе спрян от реферите заради засада. 

Сензационно в 34-ата минута Партизан поведе в резултата. Играещият треньор на домакините Любомир Иванов матира Николай Кръстев. Опитният футболист се разписа с удар от 11 метра, след като Петьо Петков премина с лекота Илиев и Мартин Петков, стигна до аутлинията и върна топката към ветерана, Александров не успя да изчисти, а играчът с №11 на Червен бряг без проблем изправи местните фенове на крака.

Радостта на "червено-белите" бе прекалено кратка, тъй като в 36-ата минута Валери Божинов вкара своя 13-и гол за Левски и първи при третия му престой. Здравко Димитров проби отляво и върна към бившия играч на Ювентус и Манчестър Сити, който от два метра се разписа на празна врата.

Шест минути след това "сините" стигнаха до пълен обрат. Този път супергол отбеляза Здравко Димитров. Младежкият национал, който вкара страхотно попадение преди седмица на Полша, нахлу отляво, след което влезе навътре и с бомбен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл на Антонов за дебютния си гол със синята фланелка.

След почивката капитанът Валери Божинов бе заменен от Насиру Мохамед още в 59-ата минута, като бе изпратен с аплодисменти. Антонов спаси удар с глава на Александров в 62-ата минута, а минута по-късно вратарят парира удар и на Мартин Петков.

При следващата опасна атака Петьо Петков се опита да изпревари Илия Димитров и си вкара автогол при остро центриране на Галчев.

В 84-та минута беше оформен и крайния резултат. Марин Петков центрира отляво в наказателното поле, където Мартин Петков елегантно с глава реализира в далечни ъгъл.

Партизан - Левски 1:4
1:0 Любомир Иванов 34
1:1 Валери Божинов 36
1:2 Здравко Димитров 42
1:3 Петьо Петков 64 (автогол)
1:4 Мартин Петков 85

Стартови състави:

Партизан: Антонов, Стефанов, Тодоров, Петков, Русев, Великов, Иванов, Паскалев, Милен Иванов, Милчев, Димитров

Левски: Кръстев, Здравко Димитров, Деян Иванов, Георги Александров, Костадин Илиев, Орлин Старокин, Мартин Петков, Марин Петков, Галчев, Стивън Петков, Божинов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки