Спортният министър на Италия отново захапа Роналдо

"Не знам дали целият сезон ще се проведе", заяви Винченцо Спадафора

Спортният министър на Италия отново захапа Роналдо

 Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора отново критикува поведението на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо във време на пандемия от COVID-19.

Както е известно, португалецът е поставен под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус. След това той пътува обратно до Торино.

„Кристиано Роналдо? Има шампиони, които се чувстват повече от всички други. Той наруши протокола, когато отиде в Португалия, докато отборът му беше поставен в балон. Има разследване от прокуратурата в Торино по този въпрос. Тя ще се произнесе. Мисля, че такива хора трябва да изпращат съобщения до обществото и да приканват правилата да се спазват, а не да ги нарушават“, коментира Спадафора.

Министърът на спорта не е убеден, че сезонът в Серия А ще може да се проведе в своята цялост. „Не знам дали целият сезон ще може да се проведе. Ситуацията е много специфична. Лигата трябва да обмисли план Б и план С. Протоколът работи, но трябва да се спазва“, добави Спадафора.

Говорейки за протокола, той спомена случая с мача Ювентус – Наполи: „Уважавам решението на спортния съдия, но ще видим как ще приключи целия случай. Не може да променяме правилата за Ювентус или Наполи.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки