Ферари променя задната част за следващия сезон

Скудерия все пак не очакват постоянно присъствие в челото и през 2021 година

Ферари променя задната част за следващия сезон

 Отборът на Ферари ще използва своите жокери за промени по шасито за следващата година, за да промени задницата на SF1000. От началото на 2020 година, „Черните кончета“ изпитват сериозни затруднения с твърде голямото челно съпротивление но своят автомобил, което комбинирано със спада в представянето на техния двигател, им отрежда едва шеста позиция в конструкторския шампионат с актив от само 80 точки и пасив от 34 спрямо петия.

Според отговорникът за развитие на шасито Симоне Реста, тази посока на развитие ще е най-благоприятна и ще отвори повече възможности за аеродинамично развитие през следващия сезон.

„Ще преработим задната част на колата. Мислим, че този наш ход, ще ни даде повече възможности за развитие през следващата година. Освен това задната част на колата ще бъде силно засегната от промяната в правилата, които целят да намалят аеро притискането и съответно стреса върху гумите. В резултат на тези промени по пода всички отбори ще загубят част от притискането си и ще е важно да си върнеш възможно най-много. Всичко това ни кара да мислим, че това е най-важната зона, в която да използваме нашите жокери за развитие“, сподели Реста в интервю пред италианското списание Autosprint.

А въпросните жокери за развитие бяха въведение от Международната автомобилна федерация (ФИА) през тази година, с цел ограничаване на разходите на отборите след дългата пауза наложена от коронавирус пандемията. Според тях отборите ще имат право да развият или две по-малки, или една по-голяма част от своето шаси  преди началото на сезон 2021. Единствено Макларън са принудени да използват и двата си жокера за нагаждане на своето шаси към двигателите на Мерцедес, които британския тим ще използва през следващата година, след като през последните три години използва задвижващи системи на Рено.

Освен промени по шасито, от Скудерия разработват и изцяло нов задвижващ пакет, чиято цел ще е да върне част от загубената през тази година мощност. Развитието на двигателите също ще бъде замразено, но това ще стане чак след старта на първия състезателен уикенд за 2021 година. Дотогава всички производители могат свободно да развиват своите задвижващи системи.

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки