Ливърпул удари Аякс с нелеп автогол (ВИДЕО)

Мърсисайдци започнаха успешно Шампионската лига, Фабиньо замести отлично Ван Дайк

Ливърпул удари Аякс с нелеп автогол (ВИДЕО)

Английският първенец Ливърпул стартира успешно участието си в Шампионската лига.

Мърсисайдци победиха като гости Аякс с минималното 1:0 в първия мач без Върджил ван Дайк.

Нидерландският основен бранител се контузи в дербито с Евертън и ще отсъства дълго от терените, а в сряда вечер неговото място бе заето от Фабиньо, който се справи отлично.

Единственото попадение в Амстердам бе нелеп автогол в 35-ата минута.

В началото Аякс атакуваше по-опасно, тъй като защитата и вратарят на гостите изглеждаха нервни. Фабиньо обаче действаше много сигурно и с намесите си вдъхваше постепенно повече увереност на Джо Гомес и останалите. В 16-ата минута Мартинес засече с глава центриране на Тадич, но за Адриан нямаше проблеми да спаси. Пет минути след това защитата на гостите остави много пространство на Гравенберг, чийто удар обаче премина встрани от целта.

В 33-тата минута Промес излезе очи в очи с Адриан след двойно с Нерес, но стражът на Ливърпул спаси с крака, предотвратявайки голяма опасност. Останаха съмнения за засада на Промес, който се появи в игра още в деветата минута на мястото на контузения Кудус, но така или иначе флагът на лайнсмена остана спуснат. Много скоро след това се стигна и до гол във вратата на Аякс. Тъч в половината на домакините стигна до Мане, който се справи със Схюрс и центрира по земя, а Таляфико много непохватно подходи към топката и я прати с крак в собствената си врата, въпреки че в непосредствена близост нямаше съперник, който да го пристиска.

В 40-ата минута Ливърпул можеше да удвои аванса си. Робъртсън проби отляво, след което намери Салах, който потърси далечния ъгъл, но Мазрауи блокира в последния момент.

Минута преди края Аякс бе на сантиметри от изравнителния гол. Тадич получи много добро подаване от Нерес, вряза се между Фабиньо и Александър-Арнолд, след което прехвърли излезлия напред Адриан. Фабиньо обаче успя да се върне и да изчисти със задна ножица непосредствено пред голлинията.

Веднага след това и Ливърпул имаше още един шанс, като за малко Аякс не си отбеляза втори автогол, след като Схюрс пресече ново центриране на Мане. Този път обаче топката премина встрани.

На почивката Юрген Клоп замени Къртис Джоунс с капитана Джордан Хендерсън. В самото началото на втората част гостите отново имаха късмет, след като хубав изстрел на Клаасен от 20-ина метра срещна гредата.

Малко след това Фирмино бе задържан в наказателното поле от Схюрс, но сигнал за дузпа не последва, а и намеса от ВАР нямаше.

В 57-ата минута Фабиньо засече с глава центриране на Робъртсън от корнер, но Онана успя да избие в нов ъглов удар. След това и Адриан се намеси добре, спасявайки удар на Промес.

След час игра Клоп замени и тримата си атакуващи играчи, които отстъпиха местата си на Минамино, Шакири и Жота.

В 67-ата минута топката срещна ръката на Александър-Арнолд в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана за евентуална дузпа, но тъй като преди това имаше два рикошета, наказателен удар не бе отсъден.

До края повече попадения не паднаха и така Ливърпул стигна до успеха. 

Аякс - Ливърпул 0:1
0:1 Талиафико (35, автогол)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Аякс: Онана, Мазрауи, Шуурс (84-Хунтелаар), Мартинес, Талиафико, Гравенберх, Клаасен (74-Екеленкамп), Блинд (84-Траоре), Нерес (74-Лабиад), Кудус (9-Куинси Промес), Тадич;

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Фабиньо, Робертсън, Милнър (90-Уилямс), Вайналдум, Джоунс (46-Робертсън), Салах (60-Шакири), Фирмино (60-Жота), Мане (60-Минамино).

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки