ЛЕТЯЩ СТАРТ: Григор Димитров започна отлично във Виена и елиминира Хачанов (ВИДЕО)

Българинът се изправи за пръв път в кариерата си срещу руснака

ЛЕТЯЩ СТАРТ: Григор Димитров започна отлично във Виена и елиминира Хачанов (ВИДЕО)

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров започна отлично участието си на АТП 500 във Виена, след като победи с 2:0 сета (7:6; 6:2) Карен Хачанов в първия сблъсък помежду им в професионалния тенис. 

Гришо имаше затруднения само в първия сет, който взе след тайбрек, а след това беше повече от категоричен и затвори мача бързо. 

Хачанов първи имаше предимството на началния удар и взе първите три точки в откриващото си подаване. Руснакът спечели гейма на 15, а след това Григор вкара няколко отлични сервиса и поведе с 40:0 в първия гейм, в който притежаваше началния удар. Димитров загуби следващите две точки, но с нов блестящ сервис затвори гейма на 30 за 1:1. При 30:15 за Хачанов в третия гейм Димитров изигра прекрасна точка, при която отчая съперника си с отлични форхенди, но в крайна сметка руснакът взе подаването си и се оттегли на първата почивка в мача с гейм аванс в резултата - 2:1.

Пропуск от бекхенд при 15:15 бе последван от двойна грешка и така българинът подари две поредни точки за пробив на противника си - 15:40. При 30:40 Григор допусна грешка и от форхенд, изкарвайки топката в аут, а това означаваше първи брейк в срещата и 3:1 за руснака.

Последва силен гейм за Григор, който с блестящо проведени разигравания си извоюва три поредни точки за рибрейк при 0:40. Хачанов отрази първата възможност, а при втората бе в печеливша позиция, но допусна неочаквана грешка на мрежата и това донесе пробива за хасковлията - 2:3. В следващия гейм Григор изглеждаше доста по-уверен на корта от съперника си и набързо изравни за 3:3. Хачанов все пак спря мини-серията на българина и без особени трудности взе седмия гейм за аванс от 4:3.

Хасковлията най-сетне прекъсна серията на противника си, а после изравни за 5:5. Последва дълго разиграване, в което Димитров издържа и сбед бекхенд в аут на руснака нашето момче се сдоби със сетбол. При следващото разиграване двамата отново се "захапаха", но този път Хачанов намери линията с бекхенд по правата и изравни - 6:6. Лека грешка от форхенд на Хачанов донесе втори сетбол на Димитров при 7:6, но този път първата ни ракета имаше и предимството да сервира. С ефективен първи сервис Григор си осигури печеливша позиция и след това с втория си удар направи уинър от форхенд, слагайки край на първата част.

В началото на втората част българинът летеше по корта, докато противникът му изглеждаше доста разколебан. С двойна грешка при 15:40 Хачанов предаде първото си подаване в сета, а брейкът бе затвърден безкомпромисно от Григор, който дори пробва уинър от бекхенд по правата при 15:30 и опитът се оказа повече от успешен. С гейм на 30 Димитров спечели трети пореден гейм в сета и авансът му резултата стана сериозен - 3:0.

Хачанов успя да си поеме глътка въздух с гейм за 1:3, но Димитров бе безпощаден в следващото си подаване, в което не даде дори точка на съперника си - 4:1. Последва пробив на 15 за хасковлията и при 5:1 първата ни ракета имаше възможността да сервира за победата. Тази смазваща преднина изглежда накара Димитров да позагуби концентрация и да се поотпусне, защото той направо проспа гейма и допусна пробив на нула. Въпреки това, при 5:2 хасковлията все още изглеждаше много по-близо до победата от 24-годишния си противник и точно в следващия гейм Гришо затвори мача с 6:2 във втория сет.
 

Пълен срив за Рубльов

Руснакът навъртя четири поредни загуби

Андреев аут от турнира в Оейраш

Французин елиминира родният тенисист

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки