ДРАМА В МОСКВА: Байерн взе своето с шедьовър на Кимих (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците с 13-а поредна победа в Шампионската лига, Томас Мюлер с мач №545

ДРАМА В МОСКВА: Байерн взе своето с шедьовър на Кимих (ВИДЕО+СНИМКИ)

Германският хегемон Байерн (Мюнхен) постави нов рекорд от 13 поредни победи в Шампионската лига.

Успехът с 2:1 над Локомотив в Москва обаче не дойде никак лесно за носителя на трофея, с чийто екип Томас Мюлер изигра своя мач №545 и вече е на трето място във вечната ранглиста по участия - само на 20 от рекордьора Герд Мюлер.

Баварците пък останаха с една загуба от 15 срещи с руски опоненти, нанесена от Ростов преди четири години, за което трябва да благодарят най-вече на Йошуа Кимих.

25-годишният халф реши двубоя със страхотен гол десетина минути преди края, след като преди това Леон Горетцка (13) откри за гостите, а Антон Миранчук (70) изравни за Локомотив.

Домакините имат за какво да съжаляват, защото още в третата минута Смолов пропусна отлична възможност да открие резултата, засичайки отблизо с глава центриране отляво, но право в ръцете на Нойер.

След това Байерн поведе. В 13-ата минута Павар много добре центрира от въздуха след дълго подаване на Толисо. Горетцка пък засече с глава на близка греда. 

В 25-ата минута Павар направи същото центриране и този път Коман засече с крак, но топката срещна левия страничен стълб.

В 57-ата минута баварците бяха много близо до втори гол, но Райкович изчисти на самата голлиния удар на Кимих. В 65-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Байерн, заради нарушение срещу Роберт Левандовски, но след разглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че има засада и наказателният удар бе отменен.

В 69-ата минута Коман пропусна стопроцентово положение, след като от осем метра стреля над вратата, а веднага след това Локомотив организира атака, с която стигна до гол. Игнатиев намери отдясно Зе Луиш, който проби на скорост, след което подаде към Миранчук. Последният засече от движение на близката греда, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Нойер – 1:1. 

В 77-ата минута домакините можеха да направят обрата пълен, тъй като двама от тях останаха срещу един защитник и вратаря, ала Зе Луиш реши сам да завършва, вместо да изведе Миранчук, и прати топката покрай гредата. В 79-ата минута обаче Байерн си върна преднината. Мартинес намери пред дъгата на наказателното поле Кимих, който с първото си докосване повдигна топката, а с второто я намери от въздуха и я прати в мрежата на Локомотив, за да донесе успеха на Байерн.

След него баварците остават едноличен лидер в класирането на своята група с 6 точки, докато Локомотив има 1, а следващият съперник на шампионите е австрийският Залцбург.

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки