Илиана Раева: Момичетата се чувстват добре

"Опитваме се максимално да спазваме всички предпазни мерки", заяви президентът на БФХГ

Илиана Раева: Момичетата се чувстват добре

 Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева говори пред колегите от bTV за четирите състезателки, които са дали положителни проби за коронавирус. Тя разкри, че две от момичетата са от девойките и две са от жените.

Раева обясни, че момичетата са добре и взимат необходимите медикаменти, които са им предписали докторите.

"Тяхното състояние е добро, нямат температура. Личните им доктори и докторът на отбора са предписали медикаментите, които трябва да взимат. Изолирани са и се лекуват. Две от тях са от девойките ни, две от тях са от жените. Те все още са млади и при тях протича доста по-леко. Едно от момичетата има кашлица. Две от тях имаха температура. Вече нямат и почти не кашлят. В момента сме в грипов сезон, освен с коронавирус. Когато някоя от гимнастичките има температура, кашлица, винаги ги пращаме да си правят тестове. Наложи се до сега няколко пъти, но нямаше такова нещо. Едно от децата имаше кашлица, вдигна температура и веднага казахме да си направи тест. Оказа се, че има коронавирус. Тогава всички, които са били в контакт, си направиха тест и се оказа, че още 3 от децата имат коронавирус".

"Опитваме се максимално да спазваме всички предпазни мерки, които се изискват и препоръчват от Министерство на здравеопазването. Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито и всичко мина благополучно. Всички състезания от държавния календар минахме - това са стотици деца и участници, при абсолютно спазване на мерките. Нямахме нито един заразен. Стараехме се, но няма как да изолираме състезатели от родителите им. Няма как родителите да знаят от самото начало, че са болни от коронавирус. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките и абсолютно всичко, което се изисква, всеки ден ще има все повече и повече новозаразени. Но, ако сме дисциплинирани и отговорни, аз мисля, че нещата ще минат"

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

Французите не са особено ентусиазирани за Игрите в Париж

Вижте подробности

Наследници на Едит Пиаф подкрепиха Ая Накамура за Олимпийските игри

Вижте подробности

Рускиня взе отнет от българка златен медал

Съдбата на отличието обаче е неизвестна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки